Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης. Χαρακτηρίζεται για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της και την παρθένα ομορφιά της. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για να ζήσετε μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών στην Ανάφη.

Λιμάνι Ανάφης

Λιμάνι Ανάφης

Η Ανάφη διαθέτει ένα λιμάνι, τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την Χώρα. Στην περιοχή υπάρχουν λίγα μόνο σπίτια και μια υπέροχη αμμώδη παραλία.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Ανάφη

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Ανάφη είναι οι Blue Star Ferries και Seajets, με συμβατικά πλοία και ταχύπλοα. Υπάρχουν δρομολόγια από τον Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί με συμβατικό πλοίο περίπου 10-11 ώρες, ενώ με ταχύπλοο περίπου 5-6 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Ανάφη

Υπάρχουν δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Ανάφης τακτικά. Το κόστος των εισιτηρίων του δρομολογίου Πειραιάς-Ανάφη κυμένεται από 30€ ως 45€. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια που συνδέουν την Ανάφη με την Σαντορίνη (2 ώρες) αλλά και άλλα νησιά όπως Ίος, Κάρπαθος, Κάσος, Κως, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σητεία (Κρήτη), Φολέγανδρος, Χάλκη.

Συγκοινωνία

Η συγκοινωνία στην Ανάφη είναι τακτική, με δρομολόγια από το λιμάνι για την Χώρα και το αντίστροφο. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι καθημερινά, συνήθως ανά 2-3 ώρες. Επίσης υπάρχει ένα δρομολόγιο προς το Μοναστήρι, το οποίο κάνει στάσεις σε πολλές παραλίες του νησιού.

Πως μπορείς να πας στην Ανάφη

Στην Ανάφη μπορείς να πας από το λιμάνι του Πειραιά όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και με το λιμάνι του νησιού. Επίσης μπορείς να πας από το λιμάνι της Σαντορίνης. Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς την Ανάφη​

Η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψεις στην Ανάφη είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορείς να απολαύσεις τα υπέροχα καταγάλανα νερά της και το μαγικό ηλιοβασίλεμα από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Ανάφης  2286061266
  • ΚΕΠ Ανάφης  2286061390
  • Αστυνομικός Σταθμός Ανάφης  2286061216
  • Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης  2286061215
  • Τοπικό Λεωφορείο Δήμου 2286061266
  • Ταχυδρομείο 2286061203

Χάρτης Ανάφης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι