Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι αν και είναι πολύ κοντά στις Κυκλάδες, ανήκει στα Δωδεκάνησα. Ξεχωρίζει για το σχήμα της, που μοιάζει με πεταλούδα, για τα ασβεστωμένα σπίτια της και το ενετικό της κάστρο.

Η Αστυπάλαια έχει παραλίες με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, εκκλησάκια, μοναστήρια, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Δεν έχει έντονη νυχτερινή ζωή αλλά σίγουρα θα απολαύσετε την ηρεμία και την παραδεισένια ομορφιά της. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Αστυπάλαιας

Παλιό Λιμάνι Αστυπάλαιας
Παλιό Λιμάνι Αστυπάλαιας

Η Αστυπάλαια διαθέτει δυο λιμάνια, το παλιό λιμάνι και το νέο. Το παλιό λιμάνι στον Πέρα Γυαλό στη Χώρα του νησιού και εξυπηρετεί τα μικρά σκάφη και τα επιβατικά πλοία που έρχονται από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Το νέο λιμάνι βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα, 6 χιλιόμετρα από την Χώρα, και εξυπηρετεί τα επιβατικά πλοία που προσεγγίζουν από τον Πειραιά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Αστυπάλαια

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Αστυπάλαιας με το λιμάνι του Πειραιά είναι η Blue Star Ferries. Το δρομολόγιο από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 8-9,5 ώρες. Με τις εταιρείες Dodekanisos Seaways και ΑΝΕ Καλύμνου μπορείτε να ταξιδέψετε σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, όπως Ρόδο, Κω , Κάλυμνο.

Δρομολόγια από και προς Αστυπάλαια

Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Αστυπάλαια είναι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Το εισιτήριο κοστίζει 45-60€. Η σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά είναι επίσης συχνή και το κόστος των εισιτηρίων ξεκινάνε από 16€.

Συγκοινωνία

Η Αστυπάλαια διαθέτει λεωφορεία που εξυπηρετούν τις διαδρομές από την πρωτεύουσα του νησιού με το νέο λιμάνι, τη Μαλτεζάνα, τον Άγιο Ανδρέα και το Λιβάδι. Το νησί δεν είναι τόσο μικρό όσο φαίνεται, για αυτό για άνετες μετακινήσεις επιλέξτε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να φτάσεις στην Αστυπάλαια

Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για την Αστυπάλαια. Βέβαια, υπάρχει συχνή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων. Επίσης, η Αστυπάλαια διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι ένα μαγευτικό νησί που αξίζει να το επισκεφθείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μπορέσετε να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες, Λιβάδι, Πέρα Γιαλός, Σχοινώντας, Στενό, Καμινάκια, Βάτσες, ο Άγιος Κωνσταντίνος. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Αστυνομικός Σταθμός Αστυπάλαιας 2243061207
  • Λιμενικός Σταθμός Αστυπάλαιας 2243061208
  • ΕΛΤΑ 2243061223
  • Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο 2243061222
  • Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας 224306141
  • Ταξί Αστυπάλαιας: 2243061204

Χάρτης Αστυπάλαιας