Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Χάλκη

Η Χάλκη είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων και βρίσκεται δίπλα στην Ρόδο. Αν και δεν είναι ιδιαίτερη φημισμένη και γνωστή, η Χάλκη είναι ένας πανέμορφος τόπος με γραφικό λιμάνι και παρθένες παραλίες. Είναι ο ιδανικός προορισμός για γαλήνιες και ξεκούραστες διακοπές. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Χάλκης

Λιμάνι Χάλκη

Το λιμάνι της Χάλκης βρίσκεται στο Νημποριό, όπου εκεί βρίσκεται και ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Η Χώρα απλώνεται αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και αποτελείται από σπίτια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, στενά σοκάκια και γραφικά αρχοντικά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Χάλκη

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί την απευθείας σύνδεση της Χάλκης με το λιμάνι του Πειραιά είναι η Aegeon Pelagos. Το ταξίδι είναι πολύωρο (25-29 ώρες) και έχει αρκετές ενδιάμεσες στάσεις. H ALKO Ferries συνδέει την Χάλκη με την Ρόδο (45 λεπτά) και την Τήλο (1,5 ώρα).

Δρομολόγια από και προς Χάλκη

Το απευθείας δρομολόγιο από τον Πειραιά προς την Χάλκη είναι 2 φορές την εβδομάδα. Το εισιτήριο είναι περίπου 45€ και περνάει από αρκετά νησιά, όπως Σαντορίνη, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο. 

Η σύνδεση της Χάλκης με την Ρόδο είναι καθημερινή, με 2-3 δρομολόγια την ημέρα. Η σύνδεση της Χάλκης με την Τήλο είναι επίσης καθημερινή. Τα εισιτήρια για Ρόδο και Τήλο κοστίζουν 7-8€.

Συγκοινωνία

Η Χάλκη είναι πολύ μικρή και οι περισσότερες μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με τα πόδια. Υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων και καΐκια για τις παραλίες και μερικά ταξί. Οι μετακινήσεις εντός του οικισμού απαγορεύονται από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο και δεν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης οχήματος στο νησί.

Πως μπορείς να πας στην Χάλκη

Μπορείτε να φτάσετε στην Χάλκη με δυο τρόπου. Είτε με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όμως είναι πολύωρο. Είτε να πάτε από την Ρόδο ή την Τήλο με τοπικό καραβάκι. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι της Ρόδου.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Χάλκη

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε την Χάλκη. Μπορείτε είτε να περάσετε εκεί μερικές ημέρες είτε να πάτε σαν μονοήμερη εκδρομή από την Ρόδο.  Ο καιρός θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τις παρθένες παραλίες Πόνταμος, Κάνια, Γιάλι, Φτενάγια, Αρέτα, Τραχεία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Χάλκης  2246 0 70910
  • Λιμεναρχείο 2246 0 45220
  • Ταχυδρομείο 2246 0 45222
  • Δήμος Χάλκης 2246 3 60200-205 
  • Αστυνομικός Σταθμός Χάλκης 22460 45213

Χάρτης Χάλκης