Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Χανιά

Τα Χανιά είναι ο δυτικός νομός της Κρήτης. Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, η οποία δέχεται ίσως τους περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα. Στο κέντρο των Χανίων θα δείτε την υπέροχη, γραφική Παλιά Πόλη και το μαγευτικό Ενετικό Παλιό Λιμάνι. 

Οι διακοπές στα Χανιά μπορούν να τα έχουν όλα. Εκδρομές σε χωριά και φαράγγια, βουτιές σε παραδεισένιες παραλίες αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Χανίων

Σούδα, Λιμάνι Χανίων
Σούδα, Λιμάνι Χανίων

Στην Παλιά Πόλη των Χανίων θα δείτε το εντυπωσιακό Ενετικό Λιμάνι, το οποίο κάποτε υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα. Πλέον χρησιμοποιείται μόνο για σκάφη αναψυχής και ψαρόβαρκες.

Το νέο λιμάνι βρίσκεται στη Σούδα, η οποία απέχει 7 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Το λιμάνι της Σούδας δέχεται καθημερινά ελληνικά επιβατικά πλοία, κρουαζιερόπλοια και εμπορικά πλοία.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Χανιά

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση των Χανίων με το λιμάνι του Πειραιά είναι οι ANEK Lines, Minoan Lines και Blue Star Ferries. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8,5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Χανιά

Η σύνδεση των Χανίων με το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινή και το καλοκαίρι μπορεί να υπάρχουν και 3 δρομολόγια την ημέρα. Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινάει από 45€.

Συγκοινωνία

Τα Χανιά διαθέτουν καθημερινά συχνά δρομολόγια με αστικά λεωφορεία για τις τουριστικές περιοχές του βόρειου τμήματος. Επίσης, διαθέτει υπεραστικά λεωφορεία για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Επειδή όμως οι αποστάσεις είναι μεγάλες και υπάρχουν πολλά μαγευτικά μέρη που δεν φτάνουν τα λεωφορεία, σας συνιστούμε να νοικιάσετε όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στα Χανιά

Μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Χανιά. Τα Χανιά διαθέτουν αεροδρόμιο με διεθνείς και καθημερινές πτήσεις εσωτερικού.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τα Χανιά

Τα Χανιά το καλοκαίρι βουλιάζουν από τουρισμό. Αν επιθυμείτε να απολαύσετε το νησί στο καλοκαιρινό μουντ αλλά σε πιο ήρεμες ημέρες τότε το τέλος της άνοιξης ή η αρχή του φθινοπώρου είναι ιδανική περίοδος. Ο καιρός στα Χανιά είναι εξίσου καλός εκείνες τις εποχές και θα μπορείτε να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες τους (Μπάλος, Ελαφονήσι, Κεδρόδασος, Σταυρός, Φαλάσαρνα, Σεϊτάν Λιμάνια).

Τα Χανιά είναι ένας όμορφος προορισμός όλο τον χρόνο. Έχει πολλά φαράγγια, κορυφές και μονοπάτια για εξερεύνηση και παραδοσιακά χωριά.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Γενικό Νοσοκομείο Χανίων 28210 22000
  • Λιμεναρχείο Χανίων (Σούδα) 28210 89240
  • ΚΤΕΛ Χανίων 28210 93306, 28210 93052
  • Τουριστικές πληροφορίες Χανίων 28213 41665-6
  • Αστυνομία Χανίων 28210 25856
  • ΚΕΠ Χανίων 28213 45900-5

Χάρτης Χανίων