Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Χίος

Η Χίος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Απέχει από τα παράλια της Τουρκίας μόλις 3,5 ναυτικά μίλια. Είναι φημισμένη για την μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά, τις μαγευτικές παραλίες και τον Κάμπο. Ταξιδέψτε στη Χίο για να ζήσετε ταυτόχρονα τον σύγχρονο και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Χίου

Λιμάνι Χίου

Το κεντρικό λιμάνι της Χίου βρίσκεται στην Χώρα, στην ανατολική πλευρά του νησιού, με θέα τις ακτές της Μικράς Ασίας. Η Χώρα που απλώνεται γύρω του είναι ο κύριος οικισμός του νησιού. Εκεί προσεγγίζουν μικρά και μεγάλα επιβατικά πλοία, αλλά και τα σκάφη αναψυχής που φτάνουν στο νησί.

Στη δυτική  πλευρά του νησιού υπάρχει το λιμάνι των Μεστών, το οποίο εξυπηρετεί μερικά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν αρκετές μαρίνες στο νησί, που χρησιμοποιούνται για τις ψαρόβαρκες και τα σκάφη. Από το λιμάνι της Λαγκάδας αναχωρούν τα θαλάσσια ταξί για τις Οινούσσες και από το λιμάνι της Βολισσού το καραβάκι για τα Ψαρά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Χίο

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Χίου με τα άλλα λιμάνια είναι οι Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 8 ώρες και 9-12 ώρες αν έχει ενδιάμεσους σταθμούς. Από το λιμάνι της Καβάλας το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες με ενδιάμεσους σταθμούς την Λήμνο και την Λέσβο.

Δρομολόγια από και προς Χίο

Η σύνδεση της Χίου με το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινή, και μερικές ημέρες μπορεί να υπάρχουν 2 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 48€. Η σύνδεση της Χίου με την Καβάλα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, με το εισιτήριο να ξεκινά από 32€. Το νησί συνδέεται καθημερινά με το λιμάνι της Λέσβου και 1-2 φορές την εβδομάδα με την Ικαρία και την Σάμο.

Συγκοινωνία

Η Χίος διαθέτει αρκετά αστικά λεωφορεία και υπεραστικά λεωφορεία με δρομολόγια για τους κύριους προορισμούς του νησιού. Και τα 2 ΚΤΕΛ βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, κοντά στο λιμάνι. Επειδή το νησί είναι μεγάλο και έχει πολλές παραλίες και χωριά, θα σας συνιστούσαμε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στη Χίο

Στη Χίο μπορείτε να ταξιδέψετε καθημερινά με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Μερικά δρομολόγια από τον Πειραιά, έχουν ενδιάμεσες στάσεις στις Κυκλάδες. Επίσης μπορείτε να πάτε από τα λιμάνια της Καβάλας, της Λέσβου, της Σάμου, της Ικαρίας. Το νησί διαθέτει αεροδρόμιο με καθημερινές πτήσεις για Αθήνα και συχνές για Θεσσαλονίκη. 

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τη Χίο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε την Χίο, καθώς τότε θα μπορέσετε να κάνετε βόλτες στα μεσαιωνικά χωρία (Μεστά, Πυργί, Ολύμποι) και να κολυμπήσετε στα παγωμένα νερά της (Μαύρα Βόλια, Αγία Δύναμη, Αγία Φωτεινή, Βρουλίδια, Μάναγρος, Αγία Μαρκέλλα, Κώμη, Ναγός, Αποθήκα, Αυλωνιά).

Επίσης, στη Χίο μπορείτε να ταξιδέψετε το Πάσχα για να παρακολουθήσετε το φαντασμαγορικό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • ΚΕΠ Χίου 22713 50861
  • Λιμεναρχείο Χίου 22710 44433
  • Αστυνομία Χίου 22710 81537
  • ΚΤΕΛ Χίου 22710 22079
  • Γενικό Νοσοκομείο Χίου 22710 44302
  • Γραφείο Τουρισμού 22710 44344
  • Ταξί 22710 41111

Χάρτης Χίου