Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Δονούσα

Η Δονούσα είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, μεταξύ Νάξου & Αμοργού, με μέγεθος μόλις 13.650 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ένα ήσυχο νησί, με παρθένα ομορφιά για χαλαρωτικές και απομονωμένες διακοπές. Αναζητήστε τα δρομολόγια προς τη Δονούσα και κάντε την κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Λιμάνι Δονούσας

Λιμάνι Δονούσας

Το λιμάνι της Δονούσας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, στην περιοχή του Σταυρού, όπου είναι και το κέντρο του νησιού. Ένας γραφικός, κυκλαδίτικος οικισμός που σε μαγνητίζει μόλις φτάσεις στο λιμάνι.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Δονούσα

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί την Δονούσα από τον Πειραιά είναι η Blue Star Ferries. Επίσης, η εταιρεία Small Cyclades Lines εξυπηρετεί την σύνδεση της Δονούσας με άλλα νησιά.

Δρομολόγια από και προς Δονούσα

Υπάρχουν δρομολόγια περίπου 4 φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά για την Δονούσα, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 7 ώρες. Το κόστος των εισιτηρίων για το Πειραιάς-Δονούσα κυμαίνεται από 50€ ως 70€. Η μεταφορά μηχανής κοστίζει περίπου 30€ και αμαξιού 115€. Επίσης, υπάρχουν δρομολόγια προς άλλα νησιά, όπως Αμοργό, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα, με διάρκεια περίπου 2 ωρών. 

Συγκοινωνία

Στην Δονούσα υπάρχει μόνο ένα μικρό τοπικό λεωφορείο και 1-2 ταξί. Το νησί είναι πολύ μικρό και μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού με τα πόδια. Ωστόσο, μπορείτε να μεταφέρετε το προσωπικό σας όχημα από τον Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης στο νησί. 

Πως μπορείς να πας στην Δονούσα

Στην Δονούσα μπορείτε να πάτε από το λιμάνι του Πειραιά, όπου υπάρχουν τακτικά δρομολόγια την εβδομάδα για το νησί.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς την Δονούσα

Η Δονούσα είναι ένας ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Επισκεφθείτε την κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών μηνών, για να απολαύσετε τις παρθένες παραλίες της, όπως τις Κέδρος, Λιβάδι, Φυκιό, Λιμενάρι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δημοτική Κοινότητα Δονούσας 22850 51600
  • ΚΕΠ Δονούσας 22850 29107
  • Περιφερειακό Ιατρείο 22850 51506

Χάρτης Δονούσας