Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των Κυκλάδων, μεταξύ της Πάρου και της Σαντορίνης. Φημίζεται για την ήρεμη ζωή της και εντυπωσιάζει με την ομορφιά της. Ένας παράδεισος κατάλληλος για τις διακοπές χαλάρωσης. Αναζητήστε τα δρομολόγια και κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές.

Λιμάνι Φολεγάνδρου

Καραβοστάσι, Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος έχει ένα λιμάνι, τον Καραβοστάση, το οποίο βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός, σταθμός των πλοίων και των σκαφών, με μια εκπληκτική παραλία τα Χοχλίδια, το λιμάνι της Φολέγανδρου θα σας μαγέψει.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Φολέγανδρο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Φολέγανδρο είναι οι Seajets και Zante Ferries. Υπάρχουν δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για Φολέγανδρο, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 4,5 ώρες με ταχύπλοο πλοίο και περίπου 8,5 ώρες με συμβατικό.

Δρομολόγια από και προς Φολέγανδρο

Υπάρχουν συνήθως 2 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Φολεγάνδρου καθημερινά. Το κόστος των εισιτηρίων του δρομολογίου Πειραιάς-Φολέγανδρος κυμαίνεται από 43€ ως 84€. Το κόστος για την μεταφορά αμαξιού είναι περίπου 100€ και μηχανής 30€. Υπάρχουν δρομολόγια που εξυπηρετούν την σύνδεση της Φολεγάνδρου με άλλα νησιά, όπως Αμοργός, Ανάφη, Ίος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος.

Συγκοινωνία

Η Φολέγανδρος διαθέτει καθημερινά δρομολόγια με λεωφορεία για τις διαδρομές Χώρα – Καραβοστάσι, Χώρα – Αγκάλη και Χώρα – Άνω Μεριά. Για πιο άνετες μετακινήσεις μπορεί να φέρετε το προσωπικό σας όχημα ή να νοικιάσετε στο νησί. Σε πολλές παραλίες η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή με καραβάκι. 

Πως μπορείς να πας στην Φολέγανδρο

Στην Φολέγανδρο μπορείτε να πάτε από το λιμάνι του Πειραιά όπου υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του νησιού. Επίσης, μπορείτε να πάτε από κάποιο άλλο κοντινό νησί των Κυκλάδων. 

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς την Φολέγανδρο

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Φολέγανδρο είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να απολαύσετε το βραχώδες τοπίο με τα καταγάλανα νερά και τις παραλίες Χοχλίδια, Κάτεργο, Αγκάλη, Λιβάδι, Άγιος Νικόλαος. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Φολεγάνδρου 2286041285
  • ΚΕΠ Δήμου Φολεγάνδρου 2286027180
  • Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο 2286041222
  • Λιμενικός Σταθμός 2286041530
  • Αστυνομικός Σταθμός 2286041249
  • Ταξί (ένα μόνο) 6944693957
  • ΚΤΕΛ (2 λεωφορεία) 6944906158
  • Ταχυδρομείο 2286041299

Χάρτης Φολεγάνδρου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι