Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Φούρνοι

Οι Φούρνοι ή Φούρνοι Κορσέων είναι μια συστάδα νησιών και βραχονησίδων και βρίσκεται μεταξύ Ικαρίας και Σάμου, στο ανατολικό Αιγαίο. Έχουν μεγάλη ακτογραμμή, πολλούς κόλπους και κάποτε ήταν λημέρια πειρατών. Οι Φούρνοι με την άγρια ομορφιά τους μπορούν να σας προσφέρουν ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Φούρνων

Το λιμάνι των Φούρνων βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, στην πόλη και κύριο οικισμό των Φούρνων. Είναι ένα παραδοσιακό, όμορφο χωριό που απλώνεται γύρω από το λιμάνι και εκεί βρίσκεται ίσως ο μεγαλύτερος στόλος αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Φούρνους

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση των Φούρνων με τα άλλα λιμάνια είναι οι Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 8,5-9 ώρες και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη Σύρο, την Μύκονο και την Ικαρία. Από το λιμάνι της Καβάλας το ταξίδι διαρκεί 17 ώρες με ενδιάμεσους σταθμούς.

Δρομολόγια από και προς Φούρνους

Τα δρομολόγια προς Φούρνους από το λιμάνι του Πειραιά είναι 2-3 φορές την εβδομάδα. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 46€. Η σύνδεση της Ικαρίας με την Καβάλα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, με το εισιτήριο να ξεκινά από 43,5€. Το νησί συνδέεται πολύ συχνά με την Σάμο.

Συγκοινωνία

Οι Φούρνοι είναι πολύ μικρό νησί και το νησί δεν διαθέτει λεωφορεία για μετακίνηση. Μπορείτε να μετακινηθείτε στα περισσότερα μέρη με τα πόδια ή με καΐκια, εμείς σας συνιστούμε να φέρετε το δικό σας όχημα στο νησί.

Πως μπορείς να πας στους Φούρνους

Στους Φούρνους μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Ικαρία ή από το λιμάνι της Καβάλας με ενδιάμεσους σταθμούς σχεδόν όλα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο). Επίσης μπορείτε να πάτε αεροπορικώς στην Σάμο ή την Ικαρία και να μεταφερθείτε σε 1-2 ώρες στους Φούρνους. 

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τους Φούρνους

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε τους Φούρνους καθώς θα μπορείτε να εξερευνήσετε τις μαγευτικές παραλίες της (Αγία Τριάδα, Βλυχάδα, Καμάρι, Καμπί, Κασίδι, Κεραμιδού, Μπαλί, Πετροκοπιό, Χρυσομηλιά, Ψιλλή Άμμος).

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Λιμεναρχείο Φούρνων 22750 51207
  • Δήμος Φούρνων 22753 50600
  • Αστυνομία Φούρνων 22750 51222
  • Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων 22750 51202
  • Τουριστικό γραφείο Φούρνων 22750 51109

Χάρτης Φούρνων

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι