Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου, που βρίσκεται δίπλα στην Σάμο. Η Ικαρία έχει άγρια ομορφιά και καταγάλανα νερά. Φημίζεται για τους αργούς ρυθμούς της, την μακροζωία των κατοίκων της, τα παραδοσιακά πανηγύρια της και το εξαιρετικό κρασί της. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Ικαρίας

Εύδηλος Ικαρία

Η Ικαρία διαθέτει δυο λιμάνι, τον Άγιο Κύρηκο στα νότια και τον Εύδηλο στα βόρεια. Ο Άγιος Κύρηκος είναι η πρωτεύουσα του νησιού και είναι ένας παλιός, πανέμορφος και γραφικός οικισμός. Ο Εύδηλος απέχει από την χώρα περίπου 35 χιλιόμετρα και είναι ένας νεότερος οικισμός. Τα επιβατικά πλοία φτάνουν και στα δυο λιμάνια, ανάλογα το δρομολόγιο.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Ικαρία

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Ικαρίας με τα άλλα λιμάνια είναι οι Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 7-8 ώρες και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη Σύρο και την Μύκονο. Από το λιμάνι της Καβάλας το ταξίδι διαρκεί 17,5 ώρες με ενδιάμεσους σταθμούς.

Δρομολόγια από και προς Ικαρία

Το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία είναι καθημερινό. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 46€. Η σύνδεση της Ικαρίας με την Καβάλα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, με το εισιτήριο να ξεκινά από 38,5€. Το νησί συνδέεται 3-4 φορές την εβδομάδα με την Σάμο.

Συγκοινωνία

Η Ικαρία διαθέτει μερικά δρομολόγια λεωφορείων. Για να είστε όμως άνετοι και να μπορείτε να εξερευνήσετε όλο το νησί, σας συνιστούμε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στην Ικαρία

Μπορείτε να πάτε στην Ικαρία με διάφορους τρόπους. Όπως να ταξιδέψετε καθημερινά με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή να ταξιδέψετε από τα κοντινά νησιά Σάμο, Χίο, Λέσβο, ή από Μύκονο και Σύρο με το πλοίο της γραμμής. Η Ικαρία διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Ικαρία

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε την Ικαρία είναι το καλοκαίρι. Εκτός από το γεγονός ότι τότε θα μπορείτε να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες (Νας, Μεσακτή, Αρμενιστής, Καρκινάγρι, Σεϋχέλες, Λιβάδι), θα μπορέσετε να βρεθείτε στα ξακουστά της πανηγύρια.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Λιμεναρχείο Ικαρία 22750 22207
  • Ικαρία Νοσοκομείο 22750 22236
  • Δήμος Ικαρία 22750 22202
  • Αστυνομία Ικαρία 22750 22944
  • Κέντρο υγείας Ικαρία 22750 33030
  • Αστυνομία 22750 22784
  • Αεροδρόμιο 22750 32216

Χάρτης Ικαρίας