Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ίος

Η Ίος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο, τη Σίκινο και τη Θήρα. Αποτελεί πόλο έλξης για την δημοφιλή νυχτερινή ζωή της και τα πάρτι, αλλά και για τις καταγάλανες παραλίες της και την υπέροχη ομορφιά της. Ιδανικός συνδυασμός για ξέφρενα ξενύχτια και μοναδικές βουτιές. Βρείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια.

Λιμάνι Ίου

Ίος λιμάνι

Ο Όρμος είναι το μοναδικό λιμάνι της Ίου και αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια των Κυκλάδων. Απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την Χώρα και είναι ένας τουριστικός οικισμός με καταλύματα, καφετέριες και εστιατόρια.

Ακτοπλοϊκές εταιρείας για Ίο

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Ίου είναι οι  Seajets, Zante Ferries και Blue Star Ferries. Το ταξίδι Πειραιάς-Ίος κυμαίνεται από 6,5 ώρες (με ταχύπλοο) ως 10 ώρες (με συμβατικό), ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις ενδιάμεσες στάσεις. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει δρομολόγιο από την Ραφήνα (5,5 ώρες) και το Λαύριο (10,5 ώρες), με τις εταιρείες Golden Star Ferries και Hellenic Seaways αντίστοιχα.

Δρομολόγια από και προς Ίο

Υπάρχουν 3-4 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Ίου καθημερινά, κατά τους θερινούς μήνες. Το κόστος των εισιτηρίων κυμαίνεται από 48€ (με το αργό) ως 75€ (με το ταχύπλοο). Το κόστος για την μεταφορά αμαξιού είναι περίπου 100€ και μηχανής 30€. Υπάρχουν δρομολόγια που εξυπηρετούν την σύνδεση της Ίου με τη Ραφήνα και το Λαύριο και με άλλα νησιά, όπως Αμοργός, Ανάφη, Ηράκλειο, Κίμωλος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος, Τήνος. Φολέγανδρος.

Συγκοινωνία

Η Ίος έχει συχνά καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων για τις μεταφορές από και προς το λιμάνι και τη Χώρα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αμαξιού ή ποδηλάτου, ακόμα και βάρκας για την μετάβαση σε απομακρυσμένες παραλίες. Εννοείται μπορείτε να μεταφέρετε στο νησί το δικό σας όχημα.

Πως μπορείς να πας στην Ίο

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ίο καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει σύνδεση με τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Επίσης, αν βρίσκεστε σε κάποιο κοντινό νησί της μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς την Ίο

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε την Ίο είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, συγκεκριμένα Ιούλιο και Αύγουστο που το νησί έχει ζωή και θα μπορείτε να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες, όπως τις παραλίες της Κουμπάρας, του Μυλοπότα, του Καλάμου, του Παπά, το Μαγγανάρι, της Ψαθής.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Ιητών 2286360400
  • ΚΕΠ Ιητών 2286360419
  • Κέντρο Υγείας 2286360000
  • Λιμεναρχείο 2286091264
  • Αστυνομία 2286091222
  • ΚΤΕΛ 2286092015

Χάρτης Ίου