Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη με μεγάλη ιστορία. Στο Ηράκλειο θα βρείτε πανέμορφα φυσικά τοπία, μαγευτικές παραλίες αλλά και ανεπτυγμένη νυχτερινή ζωή. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Λιμάνι Ηρακλείου

Λιμάνι Ηρακλείου

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι στην Ελλάδα. Χωρίζεται σε δυο μέρη, στο παλιό Ενετικό λιμάνι και το νέο λιμάνι. Το παλιό λιμάνι υποδέχεται μόνο σκάφη αναψυχής και βάρκες. Το νέο λιμάνι δέχεται καθημερινά επιβατικά πλοία, κρουαζιερόπλοια και εμπορικά πλοία.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Ηράκλειο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο είναι οι Minoan Lines και ANEK Lines. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 9,5 ώρες. Με την εταιρεία Aegeon Pelagos το Ηράκλειο συνδέεται με την Σαντορίνη, την Ανάφη, την Σητεία, την Κάσο, την Κάρπαθο, την Χάλκη και την Ρόδο.

Δρομολόγια από και προς Ηράκλειο

Υπάρχουν δρομολόγια καθημερινά που συνδέουν το Ηράκλειο με το λιμάνι του Πειραιά και συνήθως είναι 2 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινάει από 36€.

Συγκοινωνία

Το Ηράκλειο διαθέτει αστική και υπεραστική συγκοινωνία με λεωφορεία. Ο σταθμός των ΚΤΕΛ απέχει 10 λεπτά από το λιμάνι. Επειδή η πόλη είναι μεγάλη και οι αποστάσεις μακρινές, σας συνιστούμε να νοικιάσετε δικό σας όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας.

Πως να πας στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά με απευθείας πλοίο. Διαφορετικά μπορείτε να ταξιδέψετε από κάποια νησιά που συνδέονται με το δρομολόγιο άγονης γραμμής (Ανάφη, Σαντορίνη, Κάσος, Κάρπαθος, Χάλκη, Ρόδος). Το Ηράκλειο διαθέτει καθημερινές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς το Ηράκλειο

Το Ηράκλειο έχει έντονη ζωή όλο τον χρόνο, καθώς διαθέτει μεγάλο αριθμό φοιτητών. Μπορείτε να ταξιδέψετε την άνοιξη και το φθινόπωρο που ο καιρός συνήθως είναι καλός. Το καλοκαίρι το νησί είναι μαγευτικό αλλά μαζεύει πλήθος τουριστών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Λιμεναρχείο Ηρακλείου 2813 406910
  • Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο 2813 408000
  • ΚΕΠ Ηρακλείου 2813 406307
  • Τουριστική Αστυνομία 2810 274046
  • ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου 2810 245019
  • ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης 2810 221765

Χάρτης Ηρακλείου