Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά των Δωδεκανήσων. Είναι σχετικά πετρώδες ορεινό, με μικρές πεδιάδες. Είναι γνωστή για αναρριχητικές δράσεις και φημίζεται για τα σφουγγάρια και τους δύτες που τα μάζευαν. Η Κάλυμνος είναι ιδανικός προορισμός για να δείτε την απλή ζωή και την φύση από κοντά και να περάσετε μοναδικές διακοπές. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Καλύμνου

Η Κάλυμνος έχει ένα λιμάνι, την Πόθια όπου αποτελεί την πρωτεύουσα και τον κύριο οικισμό στο νησί. Εκεί προσεγγίζουν τα επιβατικά πλοία αλλά και οι βάρκες των ψαράδων. Στην Πόθια κατοικούν οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία και τον τουρισμό.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Κάλυμνο

Η σύνδεση της Καλύμνου με το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται με την εταιρεία Blue Star Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 10-11,5 ώρες, ανάλογα το δρομολόγιο και τις στάσεις του. Η σύνδεση της Καλύμνου με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων πραγματοποιείται με τις εταιρείες Dodekanisos Seaways, Saos Anes Ferries και ΑΝΕ Καλύμνου.

Δρομολόγια από και προς Κάλυμνο

Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Κάλυμνο είναι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Το εισιτήριο κοστίζει 59-80€. Η σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά είναι επίσης συχνή και το κόστος των εισιτηρίων ξεκινάνε από 20€.

Συγκοινωνία

Η Κάλυμνος διαθέτει λεωφορεία που εξυπηρετούν τους κύριους προορισμούς του νησιού. Για πιο άνετες μετακινήσεις επιλέξτε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να φτάσεις στην Κάλυμνο

Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για την Κάλυμνο. Βέβαια, υπάρχει συχνή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων. Επίσης, η Κάλυμνος διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Κάλυμνο

Η Κάλυμνος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Θα μπορείτε να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών της και να περιπλανηθείτε στο νησί. Αν είστε αναρριχητές μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί ακόμα και άνοιξη, φθινόπωρο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Αστυνομία 2243029301
  • Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας 2243023025
  • Αγροτικό Ιατρείο 2243031233
  • Τηλεφωνικό Κέντρο Ταξί 2243050300
  • Τουριστικές πληροφορίες 2243041105
  • Λιμεναρχείο Καλύμνου 2243024444
  • Αεροδρόμιο Καλύμνου 2243059302
  • Δήμος 2243059141
  • ΚΕΠ 2243029767

Χάρτης Καλύμνου