Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Κάσος

Η Κάσος είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Φημίζεται για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τα πανηγύρια και την μουσική της και φυσικά την πλούσια ιστορία της. 

Οι διακοπές στην Κάσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κολυμπήσετε στις μαγευτικές της παραλίες, να περπατήσετε στους πανέμορφους οικισμούς της και να χαλαρώσετε μακριά από την πολυκοσμία. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Κάσου

Λιμάνι Κάσου
Φρυ, Κάσος

Το λιμάνι της Κάσου βρίσκεται στο Φρυ, την πρωτεύουσα του νησιού. Τα περισσότερα σπίτια στο Φρυ είναι διώροφα αρχοντικά, με αρκετά εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι της Μπούκας, που ήταν παλιό πειρατικό καταφύγιο. Το παλιό λιμάνι της Κάσου ήταν ο Εμπορειός, ο οποίος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Κάσο

Από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κάσο με την εταιρεία Blue Star Ferries, σε ένα ταξίδι 19-22 ωρών. Επίσης με τις εταιρείες ANEK Lines και Manousos Georgios Ferries, η Κάσος συνδέεται με την Κάρπαθο και την Κρήτη, με τα ταξίδια να διαρκούν 1 ώρα και 3 ώρες αντίστοιχα.

Δρομολόγια από και προς Κάσο

Η Κάσος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά περίπου 2 φορές την εβδομάδα, με το κόστος του εισιτηρίου να ξεκινά από 45€ περίπου. Συνδέεται όμως καθημερινά με την Κάρπαθο και επίσης 1 φορά την εβδομάδα με την Κρήτη, με το εισιτήριο να κοστίζει 10-15€.

Συγκοινωνία

Η Κάσος διαθέτει δρομολόγια λεωφορείων που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις προς τους βασικούς προορισμούς του νησιού. Γενικά το νησί δεν διαθέτει πολλά οχήματα, καθώς στα περισσότερα μέρη μπορεί να πάει κάποιος με τα πόδια. Για πιο άνετες μετακινήσεις μπορείτε να μεταφέρετε το όχημα σας με το πλοίο. 

Πως μπορείς να πας στην Κάσο

Στην Κάσο μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά, όπου υπάρχει σύνδεση 2 φορές την εβδομάδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε από την Κάρπαθο που έχουν καθημερινά σύνδεση μεταξύ τους ή την Κρήτη. Η Κάσος διαθέτει και δικό της αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Κάσο

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε την Κάσο είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο καιρός θα σας επιτρέπει να απολαύσετε τις μαγευτικές της παραλίες (Αμμούα, Αντιπέρατος, Αυλάκι, Εμπορειός, Μάρμαρα, Τριτά, Χέλατρος) και να περιπλανηθείτε στους πανέμορφους οικισμούς (Φρυ, Εμπορειός, Πόλι, Αγία Μαρίνα, Παναγία) της.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Λιμεναρχείο Κάσου 22450 41288
  • Αερολιμένας Κάσου 22450 41444
  • Υγειονομικός Σταθμός Κάσου 22450 41333
  • Αστυνομικός Σταθμός Κάσου 22450 41222
  • Δήμος Κάσου 22450 41277
  • Ταχυδρομείο Κάσου 22450 41255

Χάρτης Κάσου