Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Καστελλόριζο

Το Καστελλόριζο, ή αλλιώς Μεγίστη, είναι το ανατολικότερο ελληνικό έδαφος, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από τα παράλια της Τουρκίας. Είναι ένα μοναδικό, γραφικό νησί, κατάλληλο για χαλάρωση και ξεκούραση. Δείτε εδώ τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Καστελλόριζου

Καστελλόριζο λιμάνι

Το λιμάνι του Καστελλόριζου βρίσκεται στη Μεγίστη, στον μοναδικό οικισμό που έχει απομείνει στο νησί. Τα σπίτια του οικισμού ακολουθούν την Δωδεκανησιακή αρχιτεκτονική, είναι αμφιθεατρικά κτισμένα γύρω από τη θάλασσα. Εκεί προσεγγίζουν τα επιβατικά πλοία που φτάνουν στο νησί.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Καστελλόριζο

Το Καστελλόριζο συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με την εταιρεία Blue Star Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 22-23 ώρες . Η σύνδεση του νησιού με την Ρόδο πραγματοποιείται και με την εταιρεία Dodekanisos Seaways και το ταξίδι διαρκεί από 2,5 ως 3,5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Καστελλόριζο

Το Καστελλόριζο συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά περίπου 2 φορές την εβδομάδα, με το κόστος του εισιτηρίου να ξεκινά από 75€ περίπου. Συνδέεται επίσης με την Ρόδο περίπου 4 φορές την εβδομάδα με το εισιτήριο να κοστίζει περίπου 20€. 

Συγκοινωνία

Το Καστελλόριζο είναι πολύ μικρό νησί και οι μετακινήσεις γίνονται συνήθως με τα πόδια ή με ποδήλατα. Δεν υπάρχουν πολλά οχήματα αλλά υπάρχουν κάποια δρομολόγια λεωφορείων. Στις παραλίες μπορείτε να πάτε με τοπικά καραβάκια.

Πως μπορείς να πας στο Καστελλόριζο

Μπορείτε να ταξιδέψετε στο Καστελλόριζο από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο 2 φορές την εβδομάδα. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε από το λιμάνι της Ρόδου όπου υπάρχει σύνδεση 3-4 φορές την εβδομάδα. Το Καστελλόριζο διαθέτει και αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς το Καστελλόριζο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε το Καστελλόριζο, για να μπορείτε να ρίξετε βουτιές στα νερά του νησιού, στον Φάρο, στο Κάβο, στις Πλάκες και στο Λιμάνι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Μεγίστης (Καστελλόριζου) 22460 49269
  • Αστυνομία Καστελλόριζου 22460 49333
  • Λιμεναρχείο Καστελλόριζου 22460 49270
  • Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελλόριζου 22460 49267
  • Αεροδρόμιο Καστελλόριζου 22460 49250
  • Ταξί 6938739178

Χάρτης Καστελλόριζου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι