Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, δίπλα στην Μήλο. Πρόκειται για ένα ηφαιστιογενές νησί με καταγάλανα νερά και κατάλευκες βραχώδεις ακτές, έτσι εξηγείται και η λέξη κιμωλία. Αν επιθυμείτε διακοπές χαλάρωσης και κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά είναι η ιδανική επιλογή. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές.

Λιμάνι Κιμώλου

Κίμωλος λιμάνι

Η Κίμωλος έχει ένα λιμάνι, την Ψάθη, που απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από την χώρα του νησιού, το Χωριό όπως το ονομάζουν. Έχει αμφιθεατρικό και θα σας εντυπωσιάζει μόλις φτάσετε με το πλοίο.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Κίμωλο

Η εταιρεία που εξυπηρετεί την σύνδεση της Κιμώλου με τον Πειραιά είναι η Zante Ferries. Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 6,5-10 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο. Επίσης η εταιρεία Blue Star Ferries έχει δρομολόγια για την σύνδεση της Κιμώλου με άλλα νησιά, όπως Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο.

Δρομολόγια από και προς Κίμωλο

Το δρομολόγιο Πειραιάς-Κίμωλος εκταλείται περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα και η σύνδεση με τα κοντινά νησιά, κυρίως την Μήλο είναι καθημερινή. Το κόστος του ταξιδιού κυμαίνεται από 39€ ως 126€.

Συγκοινωνία

Η Κίμωλος διαθέτει μόνο ένα λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Χωριό-Ψάθη, το οποίο όμως είναι εφικτό να γίνει και με τα πόδια. Στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης οχήματος και υπάρχει μόνο ένα ταξί. Αν θέλετε να είστε πιο ευέλικτοι και άνετοι μπορείτε να μεταφέρετε το δικό σας όχημα στο νησί.

Πως μπορείς να φτάσεις στην Κίμωλο

Υπάρχουν δρομολόγια από τον Πειραιά αρκετές φορές την εβδομάδα για να ταξιδέψετε στην Κίμωλο. Ωστόσο μπορείτε να μεταφερθείτε εύκολα και γρήγορα από το διπλανό νησί, την Μήλο, η οποία διαθέτει και αεροδρόμιο.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Κίμωλο

Η Κίμωλος είναι ιδανικός προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ακόμα και στους μήνες αιχμής δεν μαζεύει πολύ κόσμο, διατηρώντας την ηρεμία και την χαλαρότητα του νησιού.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Κιμώλου 2287051218
  • Αγροτικό Ιατρείο 2287051222
  • Αστυνομία 2287051205
  • Ταξί 6945464093
  • Λιμενικός Σταθμός 2287051071

Χάρτης Κιμώλου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι