Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Κύθηρα

Τα Κύθηρα, ή αλλιώς το Τσιρίγο, είναι ένα μοναδικό νησί που βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου, σε σημείο όπου συναντιώνται το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος. Τα Κύθηρα έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά, με πράσινα τοπία και καταγάλανες παραλίες. 

Είναι ο ιδανικός προορισμός για τις χαλαρωτικές καλοκαιρινές σας διακοπές. Δείτε εδώ τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Κυθήρων

Διακόφτι, Κύθηρα
Διακόφτι, κύριο λιμάνι Κυθήρων

Το κύριο λιμάνι των Κυθήρων είναι το Διακόφτι. Το λιμάνι βρίσκεται στο νησάκι Μακρυκύθηρα που συνδέεται μέσω γέφυρας. Το Διακόφτι απέχει 31 χιλιόμετρα από την Χώρα των Κυθήρων.

Το παλιό λιμάνι της Αγίας Πελαγίας και το Καψάλι χρησιμοποιούνται κυρίως για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. 

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Κύθηρα

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί την σύνδεση των Κυθήρων με τα άλλα λιμάνια είναι η Seajets. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 6,5 ώρες. Με την εταιρεία Triton Ferries πραγματοποιείται η σύνδεση των Κυθήρων με την Νεάπολη.

Δρομολόγια από και προς Κύθηρα

Τα Κύθηρα συνδέονται με το λιμάνι του Πειραιά περίπου 3 φορές της εβδομάδα. Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 22€.

Υπάρχει καθημερινή σύνδεση των Κυθήρων με το Γύθειο και την Νεάπολη. Το ταξίδι αό το Γύθειο διαρκεί 2,5 ώρες ενώ από την Νέαπολη 1,5 ώρα. Επίσης υπάρχει σύνδεση 2 φορές την εβδομάδα με το λιμάνι της Κισσάμου της Κρήτης.

Συγκοινωνία

Τα Κύθηρα διαθέτουν κατά την τουριστική περίοδο λεωφορεία για τις βασικές μετακινήσεις. Θα σας συνιστούσαμε για πιο άνετες και εύκολες μετακινήσεις να νοικιάσετε όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας στο νησί.

Πως να πας στα Κύθηρα

Στα Κύθηρα μπορείτε να πάτε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά, από το Γύθειο, τη Νεάπολη ή την Κίσσαμο Κρήτης. Επίσης το νησί διαθέτει αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τα Κύθηρα

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να ταξιδέψετε στα Κύθηρα, καθώς τότε θα μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές του νησιού. Θα μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά των παραλιών τους και να περιπλανηθείτε στα πανέμορφα χωριά τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Κυθήρων 27360 31213
  • Αεροδρόμιο Φριλιγκιάνικα 27360 33292
  • Λιμεναρχείο Αγία Πελαγία 27360 33280
  • Λιμεναρχείο Διακόφτι 27360 34222
  • Λιμεναρχείο Καψάλι 27360 31222
  • Αστυνομία Κυθήρων 27360 31206
  • Νοσοκομείο Κυθήρων 27360 33325

Χάρτης Κυθήρων