Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Λέρος

Η Λέρος είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων, πάνω από την Κάλυμνο. Είναι καταπράσινο, με μαγευτικές παραλίες και πανέμορφους οικισμούς. Τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο για χαλαρωτικές και οικογενειακές διακοπές. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Λέρου

Το κύριο λιμάνι της Λέρου, είναι το Λακκί, το οποίο είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου και έχει ιταλική αρχιτεκτονική. Απέχει 3 χιλιόμετρα από τον Πλάτανο και την Αγία Μαρίνα, τους κύριους οικισμούς του νησιού. Το Παντέλι είναι ακόμα ένας σημαντικός οικισμός του νησιού που διαθέτει ένα μικρό λιμανάκι με σκάφη αναψυχής και ψαρόβαρκες.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Λέρο

Η σύνδεση της Λέρου με το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται με την εταιρεία Blue Star Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 9-10 ώρες, ανάλογα το δρομολόγιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς. Η σύνδεση της Λέρου με την Πάτμο και την Κω εξυπηρετείται και με τις εταιρείες Dodekanisos Seaways, SAOS Ferries.

Δρομολόγια από και προς Λέρο

Η Λέρος συνδέεται 4 φορές την εβδομάδα με το λιμάνι του Πειραιά και η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 48€. Η σύνδεση της Λέρου με την Πάτμο, την Κω και τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων είναι σχεδόν καθημερινή με τα τοπικά πλοία. Επίσης, η Λέρος συνδέεται και με Σάμο Ικαρία.

Συγκοινωνία

Η Λέρος διαθέτει μερικά δρομολόγια λεωφορείων για τις μετακινήσεις από και προς το λιμάνι. Αν θέλετε όμως να είστε άνετοι με τις μετακινήσεις θα σας συνιστούσαμε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στην Λέρο

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Λέρο με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς υπάρχουν 4 συνήθως δρομολόγια την εβδομάδα. Επίσης μπορείτε να πάτε στη Λέρο από την Πάτμο ή την Κω ή κάποιο άλλο λιμάνι των Δωδεκανήσων. Το νησί διαθέτει και δικό του αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Λέρο

Η Λέρος είναι ιδανική για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, καθώς είναι ανεπτυγμένη τουριστικά αλλά η ηρεμία υπερτερεί στο νησί. Απολαύστε τις βουτιές της στις μαγευτικές της παραλίες, Αγία Μαρίνα, Λακκί, Αλιντα, Παντέλι, Βρωμόλιθο, Γούρνα, Ξηρόκαμπο, Μπλεφούτι, Δύο Λισγάρια.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Κέντρο Υγείας Λέρου 22470 23251
  • Λιμεναρχείο Λέρου 22470 22224
  • Αστυνομία Λέρου 22470 22222
  • ΚΕΠ Λέρου 22470 23400
  • ΚΤΕΛ Λέρου 6970310804
  • Ταξί Πλάτανος 22470 23070
  • Ταξί Λακκί 22470 22550

Χάρτης Λέρου