Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Επτανήσων. Είναι ένα πανέμορφο νησί, με παραμυθένιες γαλαζοπράσινες παραλίες και καταπράσινα φυσικά τοπία. Οι διακοπές στην Λευκάδα είναι εκ του ασφαλούς από τις καλύτερες εμπειρίες που θα ζήσετε.

Η Λευκάδα είναι προσβάσιμη από την ξηρά, καθώς συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με την πλωτή γέφυρα της Αγίας Μαύρας που έχει μήκος περίπου 20 μέτρα.

Λιμάνια Λευκάδας

Λιμάνι Λευκάδας
Μαρίνα Λευκάδας

Η Λευκάδα διαθέτει αρκετά λιμάνια. Η Μαρίνα της Λευκάδας βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού και μπορεί να φιλοξενήσει 620 ιδιωτικά σκάφη. Υπάρχει στα ανατολικά ένα ακόμα λιμάνι στο Νυδρί, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο προς όλο το νησί. Το λιμάνι Βασιλικής είναι ένα πιο ήσυχο λιμάνι στο νότιο μέρος του νησιού και συνήθως εξυπηρετεί τη σύνδεση με την Κεφαλονιά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες & δρομολόγια για Λευκάδα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Λευκάδα συνδέεται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα, άρα δεν υπάρχουν δρομολόγια από κάποιο μεγάλο λιμάνι προς την Λευκάδα.

Υπάρχουν όμως δρομολόγια με μικρά πλοία που εξυπηρετούν την σύνδεση της Λευκάδας με άλλα νησιά του Ιονίου, όπως Κεφαλονιά και Ιθάκη. Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από την εταιρεία Ionio Pelagos. To Το δρομολόγιο από την Κεφαλονιά(Φρισκάρδο) προς την Λευκάδα(Βασιλική) διαρκεί μόνο 1 ώρα.

Συγκοινωνία

Η Λευκάδα διαθέτει δρομολόγια με λεωφορεία για όλους σχεδόν τους προορισμούς και θα μπορείτε να μετακινηθείτε σε αρκετά καλά με τα λεωφορεία. Ο Σταθμός βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και μπορείτε να εκδώσετε εισιτήρια και μέσα στα λεωφορεία.

Για πιο άνετες και εύκολες μετακινήσεις, μπορείτε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή ακόμα καλύτερα αν κάνετε από την αρχή το ταξίδι με το δικό σας όχημα.

Πως να πας στην Λευκάδα

Στην Λευκάδα μπορείτε να πάτε οδικώς από την Αιτωλοακαρνανία. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 5 ώρες και από την Θεσσαλονική περίπου 4,5 ώρες. Μπορείτε να ταξιδέψετε από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη. Το αεροδρόμιο του Ακτίου εξυπηρετεί κατά κόρον την Λευκάδα καθώς απέχει 20 χιλιόμετρα από αυτήν.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός. Το νησί γεμίζει από τουρίστες και ο καιρός είναι ευνοϊκός για να απολαύσετε τις φημισμένες παραλίες της, το Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Καλαμίτσι, Κάθισμα και να περιηγηθείτε στα γραφικά χωριά της.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Λευκάδας 26453 60500
  • Αστυνομία Λευκάδας 26450 29375 / 29370
  • Λιμεναρχείο Λευκάδας 26450 22176 / 22322
  • Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας 26453 60100
  • ΚΤΕΛ Λευκάδας 26450 22364
  • Ταξί Λευκάδας 26450 21200 / 24600

Χάρτης Λευκάδας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι