Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Μύκονος

Η Μύκονος είναι το πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων και το πρώτο που αναπτύχθηκε τουριστικά. Το “νησί των ανέμων” είναι ο αγαπημένος προορισμός των διάσημων και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Φημίζεται για τα ξέφρενα πάρτι στα all day beach bars και την νυχτερινή του ζωή. Αν θέλετε να ζήσετε αυτή την εμπειρία, δείτε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το νησί και κλείστε τα φθηνότερα εισιτήρια.

Λιμάνια Μυκόνου

Μύκονος λιμάνι
Παλιό Λιμάνι Μυκόνου

Η Μύκονος διαθέτει δυο λιμάνια, το Νέο Λιμάνι (Τούρλος) και το Παλιό Λιμάνι. Τα επιβατικά πλοία και τα ταχύπλοα προσεγγίζουν συνήθως το Νέο Λιμάνι, το οποίο απέχει από την Χώρα μόλις 2 χιλιόμετρα. Το Παλιό Λιμάνι χρησιμοποιείται κυρίως μόνο για τα μικρά σκάφη και για τα επιβατικά πλοία μόνο αν οι καιρικές συνθήκες και η κίνηση στο Νέο Λιμάνι δεν ευνοούν την προσέγγισή τους εκεί.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Μύκονο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Μύκονο είναι οι Seajets, Blue Star Ferries, Minoan Lines και Fast Ferries. Η διάρκεια του ταξιδιού Πειραιάς-Μύκονος κυμαίνεται από 3 ως 5 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου, ταχύπλοο ή συμβατικό. 

Δρομολόγια από και προς Μύκονο

Η Μύκονος είναι το πιο διαδεδομένο νησί των Κυκλάδων. Επομένως, έχει ίσως τα περισσότερα δρομολόγια να το συνδέουν με όλη την Ελλάδα. Τα δρομολόγια από τον Πειραιά είναι καθημερινά, μέχρι και 5-6 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του δρομολογίου κυμαίνεται από 52€ μέχρι 145€, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και την θέση ταξιδιού.

Επίσης, καθημερινά συνδέεται με άλλα λιμάνια, όπως Αμοργό,  Άνδρο, Ηράκλειο, Ικαρία, Ίο, Κουφονήσια, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Νάξο, Οινούσσες, Πάρο, Πάτμο, Ρέθυμνο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίφνο, Σύρο, Τήνο, Φολέγανδρο, Φούρνοι, Χίο.

Συγκοινωνία

Η Μύκονος διαθέτει τακτικά δρομολόγια λεωφορείων για την Χώρα από το λιμάνι άφιξης και δρομολόγια για πολλές περιοχές του νησιού, όπως Πλατύ Γιαλλό, Ψαρρού, Ορνό, Παράγκα, Paradise. Επίσης, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ταξί για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτησή σας. Για πιο άνετες μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι ή μηχανή ή ακόμα και να μεταφέρετε το δικό σας όχημα με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στην Μύκονο

Υπάρχουν δρομολόγια από διάφορα λιμάνια της Ελλάδας, που διευκολύνουν την πρόσβαση στο νησί. Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινά. Υπάρχει σύνδεση με διάφορα νησιά και άλλες μεγάλες πόλεις όπως Καβάλα, Θεσσαλονίκη. Το νησί διαθέτει δικό του αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Μύκονο

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψετε στην Μύκονο και να απολαύσετε τις παραλίες και την ξέφρενη ζωή. Αν θέλετε να αποφύγετε το υπερβολικό πλήθος τουριστών και ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να την επισκεφθείτε την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Μυκόνου 2289022201
  • ΚΕΠ Mυκόνου 2289028621
  • Κέντρο Υγείας 2289023994
  • Λιμεναρχείο 2289022218
  • Αστυνομία 2289022716
  • Αεροδρόμιο 2289079000
  • Ταξί 2289022400
  • ΚΤΕΛ 2289023360
  • Γραφείο Πληροφοριών 2289023990
  • Τουριστική Αστυνομία 2289022482

Χάρτης Μυκόνου