Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ρόδος

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Το “νησί των Ιπποτών” είναι ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Η Ρόδος είναι ένα νησί που δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Είναι κοσμοπολίτικο, με εξαιρετικές τουριστικές εγκαταστάσεις, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, θαυμάσιες παραλίες και πανέμορφα χωριά. Δείτε εδώ τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Ρόδου

λιμάνι Ρόδου

Η Ρόδος διαθέτει τέσσερα λιμάνι. Το Κεντρικό λιμάνι βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και υποδέχεται τα εγχώρια και τα διεθνή πλοία. Δίπλα υπάρχει το λιμάνι της Κολώνας, από το οποίο γίνεται η σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων. Και επίσης δίπλα είναι και το λιμάνι της Ακαντιάς που υποδέχεται συνήθως τα κρουαζιερόπλοια και επιβατικά. Από το παλιό λιμάνι της Καμείρου φεύγουν τα καραβάκια για το νησί Χάλκη.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Ρόδο

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται με τις εταιρείες Blue Star Ferries και Aegean Pelagos. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 15-18 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο του πλοίου. 

Δρομολόγια από και προς Ρόδο

Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Ρόδο είναι καθημερινά και μπορεί να είναι και 2 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 73€. Η Ρόδος συνδέεται καθημερινά με το πλοίο της γραμμής ή με τα τοπικά πλοία με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων ή και με κάποια νησιά των Κυκλάδων, όπως Σαντορίνη, Ανάφη, Πάρο ή τα νησιά Σάμο, Κρήτη.

Συγκοινωνία

Η Ρόδος λόγω του μεγάλου πληθυσμού της αλλά και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών της, διαθέτει συχνά δρομολόγια λεωφορείων για όλες τις παραλίες και περιοχές του νησιού. Επειδή το μέγεθος του νησιού είναι μεγάλο, αν θέλετε να είστε άνετοι με τις μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο. 

Πως μπορείς να πας στην Ρόδο

Για την Ρόδο υπάρχουν καθημερινό δρομολόγιο με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Μπορείτε όμως να πάτε να το συνδυάσετε και να πάτε από κάποιο άλλο κοντινό νησί ή από την Σαντορίνη ή από την Κρήτη. Το νησί επίσης διαθέτει δικό του αεροδρόμιο με συχνές πτήσεις.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Ρόδο

Η Ρόδος έχει έντονη ζωή όλο τον χρόνο και αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, η καλοκαιρινή σεζόν κρατάει αρκετούς μήνες. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι υπέροχες εποχές για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού. Η ιδανική όμως περίοδος είναι το καλοκαίρι, καθώς τότε θα μπορείτε να απολαύσετε και τις μαγευτικές παραλίες, Αγαθή, Άγιος Παύλος, Λαδικό, Άντονι Κουίν, Τσαμπίκα, Ιορδάνη, Πεύκος, Τραγανού, Γλύστρα, Πρασονήσι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Ρόδου 22413 61200
  • Τουριστική Αστυνομία Ρόδου 22410 27423
  • Νοσοκομείο Ρόδου – Πρώτες Βοήθειες – Ε.Κ.Α.Β. 22413 60000
  • Τροχαία 22410 44131
  • Λιμεναρχείο Ρόδου 2241028666
  • ΚΤΕΛ Ρόδου 2241027706
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου 2241088700

Χάρτης Ρόδου