Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σάμος

Η Σάμος είναι ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου, βρίσκεται δίπλα στην Ικαρία και απέχει από την Μικρά Ασία μόλις 1600μ στο Στενό της Μυκάλης. Η Σάμος έχει πλούσια βλάστηση, όμορφους οικισμούς και πανέμορφα χωριά και παραλίες. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Σάμου

Καρλόβασι Σάμος
Το λιμάνι στο Καρλόβασι

Η Σάμος διαθέτει τρία λιμάνια. Το Βαθύ είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού που βρίσκεται στην πόλη και εξυπηρετεί την σύνδεση με Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, αλλά και με Τουρκία. Το λιμάνι στο Καρλόβασι βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού και εξυπηρετεί επίσης την σύνδεση με τον Πειραιά και με τα νησιά Χίο, Λέσβο. Το λιμάνι του Πυθαγορείου βρίσκεται στα νότια του νησιού και εξυπηρετεί τη σύνδεση με τα Δωδεκάνησα.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σάμο

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Σάμου με τα άλλα λιμάνια είναι οι Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 9-10 ώρες και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη Σύρο, την Μύκονο και την Ικαρία. Από το λιμάνι της Καβάλας το ταξίδι διαρκεί 14-15 ώρες με ενδιάμεσους σταθμούς.

Δρομολόγια από και προς Σάμο

Η σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινή. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 59€. Η σύνδεση της Σάμου με την Καβάλα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, με το εισιτήριο να ξεκινά από 38,5€. Το νησί συνδέεται επίσης με Χίο, Ικαρία, Λέσβο, Λήμνο, Φούρνους. Τα δρομολόγια τόσο από Πειραιά, όσο και από Καβάλα προσεγγίζουν και τα δύο λιμάνια της Σάμου, Βαθύ και Καρλόβασι.

Συγκοινωνία

Η Σάμος διαθέτει πολλά δρομολόγια λεωφορείων προς τους περισσότερους οικισμούς και παραλίες του νησιού. Για πιο άνετες και εύκολες μετακινήσεις σας συνιστούμε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στη Σάμο

Στην Σάμο μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά ή το λιμάνι της Καβάλας. Στα δρομολόγια αυτά υπάρχουν ενδιάμεσα νησιά-σταθμοί, όπως Σύρος, Μύκονος, Ικαρία, Χίος, Λέσβος, Λήμνος. Η Σάμος διαθέτει δικό της αεροδρόμιο με καθημερινές πτήσεις.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σάμο

Η Σάμος είναι ένα νησί που έχει ζωή όλο τον χρόνο, καθώς έχει μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων αλλά και φοιτητών. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε το νησί καθώς τότε θα μπορείτε να απολαύσετε τις μαγευτικές παραλίες Μπάλος, Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, Ψιλλή Άμμος, Μυκάλη, Λιβαδάκι, Ποτάμι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Νοσοκομείο Σάμου 22730 83100
  • Κέντρο υγείας Καρλόβασι 22730 32222
  • Αστυνομικός Σταθμός Σάμου 22730 87315
  • Αστυνομικός Σταθμός Kαρλοβασίου 22730 32444
  • Αστυνομικός Σταθμός Πυθαγορείου 22730 61100
  • ΚΤΕΛ Σάμου 22730 27262

Χάρτης Σάμου