Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σχοινούσα

Η Σχοινούσα είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, που βρίσκεται κάτω από τη Νάξο και ανάμεσα στην Ηρακλειά και τα Κουφονήσια. Είναι ένα σχεδόν επίπεδο νησί με στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό αν επιθυμείτε ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές ή αν είστε λάτρης της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Μην χάνετε χρόνο, δείτε τα δρομολόγια και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Σχοινούσας

Η Σχοινούσα διαθέτει ένα φυσικό λιμάνι στα δυτικά του νησιού, το Μερσίνι, που είναι και ο ένας από τους τρεις οικισμούς του νησιού. Απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από την Παναγία, την Χώρα, που βρίσκεται σε ένα λόφο στην καρδιά του νησιού.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σχοινούσα

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν τα δρομολόγια για την Σχοινούσα είναι οι Blue Star Ferries και Small Cyclades. Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 7 ώρες. Σε 1,5 ώρα από τη Σχοινούσα μπορείτε να πάτε στη Νάξο, την Πάρο και την Δονούσα. 

Δρομολόγια από και προς Σχοινούσα

Τα δρομολόγια Πειραιάς-Σχοινούσα εκτελούνται περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Το εισιτήριο του δρομολογίου κυμαίνεται από 51€ μέχρι 72€, ανάλογα με την θέση και το δρομολόγιο. Καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν την Σχοινούσα με τα υπόλοιπα νησιά, όπως Νάξο, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Πάρο, Δονούσα, Αμοργό, Σύρο.

Συγκοινωνία

Η Σχοινούσα είναι ένα πολύ μικρό νησί που δεν διαθέτει δημόσια συγκοινωνία. Μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού με τα πόδια, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να πάτε με καραβάκι σε δύσβατες παραλίες του νησιού.

Πως μπορείς να πας στην Σχοινούσα

Στην Σχοινούσα μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης, μπορείτε να την επισκεφθείτε από κάποιο κοντινό νησί των Κυκλάδων.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σχοινούσα

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε την Σχοινούσα, καθώς το νησί δεν βουλιάζει από κόσμο ούτε τους μήνες αιχμής. Το καλοκαίρι θα μπορέσετε να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες, όπως Μερσίνι, Τσιγγούρι, Λιβάδι, Άγιος Βασίλειος, Αλυγαριά, Λιόλιου, Αλμυρός, Ψιλή Άμμος, Φύκιο, Γερολιμένας, Σιφνέικο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας 22850 71170
  • ΚΕΠ Σχοινούσας 22853 60040
  • Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο 22850 71385

Χάρτης Σχοινούσας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι