Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σύμη

Η Σύμη είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και τα παράλια της Τουρκίας. Η γραφική Χώρα και η αρχιτεκτονική της κόβουν την ανάσα. Είναι ιδανικό νησί για ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές. Δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια του πλοίου και κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Σύμης

Η Σύμη διαθέτει δυο λιμάνι, τον Γιαλό (το κύριο λιμάνι) και τον Πανορμίτη. Ο Γιαλός βρίσκεται στην Χώρα, η οποία απλώνεται αμφιθεατρικά γύρω του. Ο Γιαλός εξυπηρετεί τα επιβατικά πλοία που έρχονται από τον Πειραιά και τα άλλα νησιά. Ο Πανορμίτης βρίσκεται στο νότιο τμήμα του  νησιού και εξυπηρετεί τη σύνδεση με την Ρόδο.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σύμη

Το δρομολόγιο από τον Πειραιά για την Σύμη εξυπηρετείται με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί 15,5-16,5 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο και τις ενδιάμεσες στάσεις. Με τις τοπικές δωδεκανησιακές εταιρείες Dodekanisos Seaways, SAOS Ferries η Σύμη συνδέεται με την Ρόδο και με τα άλλα νησιά.

Δρομολόγια από και προς Σύμη

Η Σύμη συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά 3-4 φορές την εβδομάδα, και η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 64€. Η Σύμη συνδέεται με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων (Πάτμο, Λειψοί, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο) με το δρομολόγιο της γραμμής.

Συγκοινωνία

Στη Σύμη υπάρχει τοπικό λεωφορείο για αρκετούς οικισμούς του νησιού. Στις απομονωμένες παραλίες μπορείτε να πάτε με καΐκι. Σας συνιστούμε να νοικιάσετε κάποιο όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο για μεγαλύτερη άνεση και ευκολότερη μετακίνηση. 

Πως μπορείς να πας στη Σύμη

Στη Σύμη μπορείτε να ταξιδέψετε 3-4 φορές την εβδομάδα με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, ή από κάποιο άλλο νησί των Δωδεκανήσων. Επίσης μπορείτε να πάτε αεροπορικώς στην Ρόδο ή την Κω και από κει να πάτε με πλοίο στην Σύμη.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σύμη

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η Σύμη είναι ονειρική και τότε θα μπορείτε να απολαύσετε τις μαγευτικές της παραλίες, Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Μαραθούντα, Άγιος Νικόλαος, Τολί, Νάνου, Σεσκλί, Πέδι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δημαρχείο Σύμης 2246072444
  • Λιμεναρχείο Σύμης 2246071205
  • Κ.Ε.Π Σύμης 2246072569
  • Αστυνομία Σύμης 2246071111
  • Δημαρχείο Σύμης 2246072444
  • Πολυδύναμο Ιατρείο Γιαλού 2246071290
  • Πολυδύναμο Ιατρείο Χωριού 2246071316

Χάρτης Σύμης