Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σύρος

Η Σύρος είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μόνιμων κατοίκων. Είναι ένα νησί που ξεχωρίζει για την πρωτεύουσα του, την Ερμούπολη και την αρχιτεκτονική της, τα αρχοντικά της, τα γραφικά τοπία της και την μαγευτική αίσθηση που προσφέρει. Το καθολικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στο νησί. Αν επιθυμείτε να περιπλανηθείτε σε αυτό τον μοναδικό τόπο και να απολαύσετε εκεί τις διακοπές σας, μην χάνετε χρόνο. Αναζητήστε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείστε τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Σύρου

Το λιμάνι της Σύρου βρίσκεται στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα του νησιού. Η Ερμούπολη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και διαθέτει μοναδική αρχιτεκτονική. Στο πάνω μέρος του νησιού βρίσκεται η Άνω Σύρος

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σύρο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση με την Σύρο είναι οι Blue Star Ferries, Fast Ferries, Minoan Lines και Seajets. Η διάρκεια του ταξιδιού από το λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται από 2,5 ως 4 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου, ταχύπλοο ή συμβατικό. Η διάρκεια από το Λαύριο είναι περίπου 5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Σύρο

Η Σύρος έχει μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Για την κάλυψη των αναγκών υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά και το καλοκαίρι φθάνουν ως και 6 δρομολόγια την ημέρα. Το δρομολόγιο από Λαύριο είναι μόλις 1 την εβδομάδα. 

Η Σύρος σαν πρωτεύουσα των Κυκλάδων συνδέεται ακτοπλοϊκά με πολλά άλλα λιμάνια της χώρας, όπως Καβάλα, νησιά Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Ικαρία, Σάμος), νησιά Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Πάτμος) και φυσικά με τις υπόλοιπες Κυκλάδες (Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σχοινούσα, Τήνος, Φολέγανδρος).

Συγκοινωνία

Η Σύρος διαθέτει συχνά δρομολόγια λεωφορείων για τις μετακινήσεις προς τους περισσότερους οικισμούς και παραλίες. Μάλιστα για τις μετακινήσεις εντός πόλεως το τοπικό λεωφορείο είναι εντελώς δωρεάν. Για μεγαλύτερη άνεση υπάρχουν ταξί στο νησί, καθώς και η δυνατότητα να νοικιάσετε όχημα. Εννοείται η μεταφορά του δικού σας οχήματος με το πλοίο είναι πάντα μια ασφαλή λύση.

Πως μπορείς να πας στην Σύρο

Μπορείτε να ταξιδέψετε καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σύρο. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς και από πολλά άλλα λιμάνια των υπόλοιπων νησιών της χώρας. Το νησί διαθέτει και αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σύρο

Η Σύρος έχει έντονη ζωή όλο τον χρόνο, καθώς υπάρχουν πολλοί κάτοικοι αλλά και φοιτητές στο νησί. Το καλοκαίρι φαντάζει ιδανικό να την επισκεφθείτε, καθώς θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες και τους οικισμούς της. Επίσης, αν ο καιρός το επιτρέπει το Πάσχα είναι εξίσου μια καλή περίοδος να ταξιδέψετε στο νησί.

Χρήσιμα τηλέφωνα

 • Περιφέρεια Ν. Αιγαίου 2281361515
 • Δήμος Σύρου-Ερμούπολης 2281361000
 • ΚΕΠ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης 2281361300
 • Γενικό Νοσοκομείο 2281360500
 • Λιμεναρχείο 2281088888
 • Πυροσβεστική 199
 • Αστυνομία 100
 • Αεροδρόμιο 2281087025
 • Ταξί 2281086222
 • ΚΤΕΛ 2281082575
 • Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού 2281081206

Χάρτης Σύρου