Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Τήνος

Η Τήνος είναι ένα νησί των Κυκλάδων που βρίσκεται μεταξύ Μυκόνου και Άνδρου. Παλαιότερα είχε περισσότερους θρησκευτικούς επισκέπτες, για τον Ιερό Ναό της Παναγίας. Τα τελευταία χρόνια όμως προσελκύει κόσμο τόσο για τις φυσικές παραθαλάσσιες ομορφιές της, όσο και για το πλούσιο πολιτιστικό της στοιχείο. Χαρακτηριστικό του νησιού είναι η μαρμαροτεχνία, για αυτό θα δείτε πληθώρα αγαλμάτων και άλλων έργων στο νησί.

Η Τήνος είναι το ιδανικό νησί αν θέλετε να περάσετε γαλήνια τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ανακαλύπτοντας όμορφα χωριά και κολυμπώντας σε παραδεισένιους κολπίσκους. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια και αποκτήστε τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Τήνου

Λιμάνι Τήνου

Η Τήνος διαθέτει 2 λιμάνια, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό που είναι δίπλα. Το εσωτερικό είναι ουσιαστικά το Παλιό Λιμάνι, το οποίο προσεγγίζουν πλέον μόνο μικρά σκάφη. Το εξωτερικό, το Νέο Λιμάνι προσεγγίζουν τα μεγάλα επιβατικά πλοία. Τα λιμάνι βρίσκονται στη Χώρα της Τήνου, η οποία απλώνεται γύρω του. 

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Τήνο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Τήνου είναι οι Golden Star Ferries, Seajets, Blue Star Ferries και Fast Ferries. Η διάρκεια του ταξιδιού από το λιμάνι της Ραφήνας υπολογίζεται 3,5-4 ώρες, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά 4-4,5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Τήνο

Για την Τήνο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια τόσο από το λιμάνι της Ραφήνας όσο και από το λιμάνι του Πειραιά. Από τον Πειραιά υπάρχει μόνο 1 δρομολόγιο την ημέρα, ενώ από την Ραφήνα υπάρχουν τουλάχιστον 5 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης υπάρχουν συχνά δρομολόγια που συνδέουν την Τήνο με άλλα νησιά, όπως Η Τήνος συνδέεται με άλλα νησιά όπως Άνδρος,  Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ίος, Σύρος, Νάξος, Ικαρία, Σάμος.

Συγκοινωνία

Η Τήνος διαθέτει ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο και έχει συχνά δρομολόγια λεωφορείων που εξυπηρετούν αρκετούς προορισμούς του νησιού. Υπάρχουν διαθέσιμα ταξί για έκτακτες μετακινήσεις. Για πιο άνετες μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε όχημα ή ακόμα καλύτερα να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο. 

Πως μπορείς να φτάσεις στην Τήνο

Υπάρχουν καθημερινά αρκετά δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για την Τήνο. Επίσης υπάρχει καθημερινά δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά και κάποιες φορές την εβδομάδα από το λιμάνι του Λαυρίου. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στην Τήνο από κάποιο κοντινό νησί. Το νησί διαθέτει και δικό του αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Τήνο

Αν επιθυμείτε να κάνετε θρησκευτικό τουρισμό τότε ο Δεκαπεντάυγουστος αποτελεί την ιδανική περίοδο να επισκεφθείτε το νησί. Γενικά το νησί το καλοκαίρι γίνεται πιο ζωηρό και θα μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες, όπως Κολυμπήθρα, Λιβάδα, Ρόχαρη, Άγιος Ρωμανός, Παχιά Άμμος, Κιόνια, Άγιος Σώστης, Καλύβια.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Τήνου 2283360100
  • ΚΕΠ Τήνου 2283360301
  • Κέντρο Υγείας 2283360000
  • Λιμεναρχείο 2283022348
  • Αστυνομία 2283022100
  • Πυροσβεστική 2283023129
  • Ταξί 2283022470
  • ΚΤΕΛ 2283022440
  • Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.) 2283022256

Χάρτης Τήνου