Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί των Σποράδων. Έχει καταπράσινη, πυκνή βλάστηση και παραδεισένιες γαλαζοπράσινες παραλίες. Είναι ένας από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων κα εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Αλοννήσου

Το λιμάνι της Αλοννήσου βρίσκεται νοτιοανατολικά στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Πατητήρι. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, με τα ψαροκάικα να κάνουν την υποδοχή στο λιμάνι. Εκεί προσεγγίζουν όλα τα επιβατικά πλοία που φτάνουν στο νησί.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Αλόννησο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν την Αλόννησο με τον Βόλο, την Σκιάθο, την Σκόπελο, το Μαντούδι(Εύβοια) και την Θεσσαλονίκη είναι οι Seajets, Blue Star Ferries, Αnes Ferries, και Aegean Flying Dolphins. Η διάρκεια του ταξιδιού Βόλος-Αλόννησος διαρκεί περίπου 4-5 ώρες, με ενδιάμεσες στάσεις τη Σκιάθο και την Σκόπελο. Η απόσταση από το Μαντούδι είναι περίπου 2 ώρες και από την Θεσσαλονική 4,5-5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Αλόννησο

Τα δρομολόγια από τον Βόλο προς την Αλόννησο είναι καθημερινά όλο τον χρόνο και το εισιτήριο του ταξιδιού ξεκινά από 30€. Η σύνδεση με την Σκιάθο και την Σκόπελο είναι καθημερινή μόνο το καλοκαίρι, μέσω του δρομολογίου από Βόλο και μέσω του δρομολογίου από Μαντούδι. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 28€ από Μαντούδι, 7€ από Σκόπελο, 14€ από Σκιάθο. 

Η σύνδεση με την Θεσσαλονίκη είναι 3 φορές την εβδομάδα μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και το εισιτήριο ξεκινά από 48€

Συγκοινωνία

Η Αλόννησος διαθέτει κάποια δρομολόγια λεωφορείων από το λιμάνι και ταξί. Για να είστε άνετοι με τις μετακινήσεις καλύτερα να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή να μεταφέρετε το δικό σας.

Πως να πας στην Αλόννησο

Στην Αλόννησο μπορείτε να πάτε καθημερινά με πλοίο από τον Βόλο. Επίσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να πάτε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή από το Μαντούδι της Εύβοιας.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Αλόννησο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε την Αλόννησο, καθώς το νησί δεν ασφυκτιά από κόσμο ούτε τους μήνες αιχμής. Επισκεφθείτε τις παραλίες Άγιος Δημήτριος, Άγιος Πέτρος, Βότση, Γλυφά, Γυάλια, Χρυσή Μηλιά.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Αλοννήσου 24243 50201
  • Αστυνομία Αλοννήσου 24240 65205
  • Ιατρείο Αλοννήσου 24240 65208
  • Λιμεναρχείο Αλοννήσου 24240 65595

Χάρτης Αλοννήσου