Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Οινούσσες

Οι Οινούσσες είναι ένα μικρό νησί βορειοανατολικά της Χίου, που απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Ανήκει σε ένα σύμπλεγμα 9 νησιών. Είναι ένα πανέμορφο, παρθένο νησί με καταγάλανα νερά που διατηρεί ακόμα τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Αν επιθυμείτε ήρεμες διακοπές μακριά από τον κόσμο, οι Οινούσσες είναι η ιδανική επιλογή.

Λιμάνι Οινουσσών

Το λιμάνι των Οινουσσών βρίσκεται στην πόλη του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι το άγαλμα της γοργόνας πάνω σε ένα βράχο πριν την είσοδο του λιμανιού.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Οινούσσες

Για να φτάσετε στις Οινούσσες θα πρέπει πρώτα να ταξιδέψετε στη Χίο με τις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 8 ώρες και 9-12 ώρες αν έχει ενδιάμεσους σταθμούς.

Δρομολόγια από και προς Οινούσσες

Η σύνδεση της Χίου με το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινή, και μερικές ημέρες μπορεί να υπάρχουν 2 δρομολόγια την ημέρα. Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 48€. Από κει υπάρχουν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια με τοπικό καραβάκι για τις Οινούσσες, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 1 ώρα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το δρομολόγιο από Πειραιά προς Χίο περνάει και από τις Οινούσσες 1 φορά την εβδομάδα.

Συγκοινωνία

Οι Οινούσσες είναι πολύ μικρό νησί και οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται κυρίως με τα πόδια. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης καΐκιού για να επισκεφθείτε απομακρυσμένες παραλίες.

Πως να πας στις Οινούσσες

Για να ταξιδέψετε στις Οινούσσες θα πρέπει να ταξιδέψετε αρχικά στην Χίο, είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, και από εκεί να πάρετε το τοπικό καραβάκι για τις Οινούσσες.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς τις Οινούσσες

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε τις Οινούσσες είναι το καλοκαίρι, καθώς τότε το νησί αποκτά ζωή και ο καιρός επιτρέπει τις βόλτες στις μαγευτικές παραλίες του νησιού.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • ΚΕΠ Οινουσσών 22713 51318
  • Περιφερειακό Ιατρείο 22710 55300
  • Αστυνομία 22710 55222
  • Υπολιμεναρχείο Οινουσσών  22710 55394

Χάρτης Οινουσσών

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι