Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη ή Θήρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Γνωστή για το εκπληκτικό της ηλιοβασίλεμα και την εξωπραγματική, ηφαιστειακή ομορφιά της. Αποτελεί πόλο έλξης για το ρομαντικό της χαρακτήρα και την γραφική της αρχιτεκτονική. Τα Φηρά και η Οία είναι οι δυο πιο σημαντικοί οικισμοί, με τα Φηρά να αποτελούν και την πρωτεύουσα του νησιού.
Οι καλοκαιρινές διακοπές στη Σαντορίνη είναι ιδανική επιλογή. Αναζητήστε τα διαθέσιμα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κλείστε εισιτήρια στις καλύτερες τιμές.

Λιμάνια Σαντορίνης

Λιμανι Σαντορίνη

Η Σαντορίνη διαθέτει 4 λιμάνια. Ο Αθηνιός είναι το κύριο λιμάνι της, το οποίο προσεγγίζουν τα επιβατικά πλοία, το οποίο απέχει από τα Φηρά 12 χιλιόμετρα. Η Σκάλα είναι το παλιό λιμάνι του νησιού χτισμένο κάτω από τα Φηρά, το οποία συνήθως προσεγγίζουν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.
Ο κόλπος Αμμούδι βρίσκεται κάτω από το χωριό της Οίας και είναι το λιμανάκι των ψαράδων. Εκεί θα βρείτε ψαροταβέρνες για να δοκιμάσετε φρέσκο ψαράκι. Και τέλος το λιμάνι της Βλυχάδας χρησιμοποιείται από σκάφη αναψυχής και μικρά πλεούμενα.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σαντορίνη

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Σαντορίνη είναι οι Seajets, Blue Star Ferries, Zante Ferries, Minoan Lines και Sea Speed Ferries. Το ταξίδι Πειραιάς-Σαντορίνη διαρκεί από 5,5 ως 11 ώρες, ανάλογα τον τύπο του πλοίου, ταχύπλοο ή συμβατικό. Το ταξίδι από την Ραφήνα είναι 5,5 ώρες με ταχύπλοο και από το Ηράκλειο 2 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Σαντορίνη

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για την Σαντορίνη, περίπου 5-6 δρομολόγια την ημέρα. Καθημερινή είναι και η σύνδεση της Σαντορίνης με το λιμάνι της Ραφήνας. Το εισιτήριο κοστίζει από 45€ ως 138€, ανάλογα τον τύπο του πλοίου και το δρομολόγιο. Η σύνδεση του νησιού με τα υπόλοιπα νησιά είναι ανεπτυγμένη και σχεδόν καθημερινή.

Συγκοινωνία

Οι μετακινήσεις στη Σαντορίνη γίνονται με λεωφορεία, ταξί και τελεφερίκ. Το νησί διαθέτει αρκετά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων για τις μετακινήσεις ώστε να αποσυμφορίζεται από την κίνηση. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου ή μοτοποδήλατου στο νησί.

Πως μπορείς να πας στη Σαντορίνη

Υπάρχουν τακτικά καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Το νησί συνδέεται επίσης με το λιμάνι της Ραφήνας και λιμάνια άλλων νησιών. Η Σαντορίνη διαθέτει και δικό της αεροδρόμιο. 

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που δέχεται κόσμο από την αρχή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια του νησιού, να κατηφορίσετε στις παραλίες του και να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που βουτάει στα νερά του Αιγαίου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Θήρας 2286022231
  • ΚΕΠ Θήρας 2286360123
  • Κέντρο Υγείας 2286022237
  • Λιμεναρχείο 2286022239
  • Αστυνομία 2286022649
  • Πυροσβεστική 2286033199
  • Αεροδρόμιο 2286028400
  • Ταξί 2286022555
  • ΚΤΕΛ 2286025404
  • Γραφείο Πληροφοριών 2286025940

Χάρτης Σαντορίνης