Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σίκινος

Η Σίκινος είναι ένα μικρό νησάκι των Κυκλάδων, που αν και βρίσκεται κοντά στη Σαντορίνη, την Ίο και την Πάρο, έχει παραμείνει αόρατη και αναλλοίωτη στο χρόνο. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά, με παρθένες παραλίες και γραφική Χώρα

Η Σίκινος φημίζεται για τα τοπικά της εδέσματα και είναι ξακουστή για τα γλέντια και τα πανηγύρια της. Αν ονειρεύεστε έναν ήσυχο, εναλλακτικό και παραδοσιακό τρόπο να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, η Σίκινος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνι Σικίνου

Το μοναδικό λιμάνι της Σίκινου είναι η Αλοπρόνοια και απέχει από την Χώρα 4 χιλιόμετρα. Εκεί αράζουν οι ψαρόβαρκες και εκεί προσεγγίζουν και τα επιβατικά πλοία. Στην Αλοπρόνοια θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες κάποια μπαρ και μια αμμώδη παραλία.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σίκινο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση με την Σίκινο είναι οι Seajets, Zante Ferries και Blue Star Ferries. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί περίπου 10,5 ώρες και από το λιμάνι του Λαυρίου 11,5 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Σίκινο

Για την Σίκινο υπάρχουν δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 3 φορές την εβδομάδα και από το λιμάνι του Λαυρίου 1 φορά την εβδομάδα. Το κόστος του εισιτηρίου από τον Πειραιά ξεκινά από 45€ ενώ από Λαύριο είναι 26€.

Για μεγαλύτερη ευελιξία στα δρομολόγια μπορείτε να ταξιδέψετε στη Σίκινο από κάποιο άλλο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων που λογικά έχει πιο συχνά δρομολόγια από τα μεγάλα λιμάνια, όπως Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη.  

Συγκοινωνία

Η Σίκινος είναι πολύ μικρό νησί και το οδικό δίκτυο έχει σύνολο μόλις 18 χιλιόμετρα. Υπάρχει λεωφορείο που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών εκτελώντας πυκνά δρομολόγια Λιμάνι-Χώρα-Επισκοπή. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο όχημα εκεί ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως μπορείς να πας στη Σίκινο

Στη Σίκινο μπορείς να ταξιδέψεις με πλοίο από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου. Επίσης μπορείς να ταξιδέψεις από κάποιο λιμάνι ενός μεγαλύτερου κοντινού νησιού της, όπως Πάρος, Νάξος. 

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σίκινο

Το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά περίοδος να ταξιδέψετε στην Σίκινο καθώς ο καιρός θα είναι ευνοϊκός και θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τις μοναδικές της παραλίες (παραλία της Αλοπρόνοιας, Άη Γιάννης, Άη Παντελεήμωνας, Άη Γιώργης, Σαντοριναίϊκα, Μάλτας, Πέτρα, Διαλισκάρι, Καράς) και τα πανηγύρια της. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Σικίνου 2286051238
  • ΚΕΠ Σικίνου 2286051196
  • Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο 2286051211
  • Αστυνομία 2286051222
  • ΚΤΕΛ 6937865866
  • Ταξί 6937865866
  • ΕΛΤΑ 2286051239

Χάρτης Σικίνου