Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Πάρος

Η Πάρος είναι το 4ο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δίπλα στη Νάξο. Είναι το κατάλληλο νησί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, καθώς συνδυάζει τις πανέμορφες παραλίες με τα γραφικά σοκάκια στα χωριά και τη Χώρα και μια δραστήρια νυχτερινή ζωή. Αναζητήστε τα διαθέσιμα δρομολόγια και εξασφαλίστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Πάρου

Πάρος Λιμάνι

Το κύριο λιμάνι της Πάρου, είναι αυτό της Παροικιάς, στη Χώρα του νησιού. Δέχεται καθημερινά πλοία με αφίξεις από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα νησιά. Στην Παροικιά υπάρχουν από παραδοσιακά σοκάκια και σπίτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία.

Το λιμάνι της Πούντας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Αντιπάρου και εξυπηρετεί τη σύνδεση με το νησί με τακτικά δρομολόγια που διαρκούν 10 λεπτά. Και το λιμάνι της Νάουσας στα βόρεια του νησιού είναι μια Μαρίνα για τα μικρά σκάφη και πλεούμενα. 

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Πάρο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την Πάρο είναι οι Blue Star Ferries, Minoan Lines και Seajets. Το ταξίδι Πειραιάς-Πάρος κυμαίνεται από 4 μέχρι 5 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου, ταχύπλοο ή αργό, και το δρομολόγιο. Το δρομολόγιο από το Λαύριο είναι περίπου 7,5 ώρες και από τη Ραφήνα 3,5-6 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Πάρο

Υπάρχουν 6-7 καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για την Πάρο, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Τα δρομολόγια από το Λαύριο είναι 1 φορά την εβδομάδα και η σύνδεση με τη Ραφήνα είναι επίσης καθημερινή. Η Πάρος συνδέεται με άλλα νησιά των Κυκλάδων όπως Μύκονο, Νάξο, Σύρο, Άνδρο, Τήνο, Σαντορίνη, Μήλο.

Συγκοινωνία

Στην Πάρο υπάρχουν διαθέσιμα 15 λεωφορεία, με αφετηρίες την Παροικιά και τη Νάουσα, που καλύπτουν τις μετακινήσεις του νησιού. Το εισιτήριο δεν ξεπερνά τα 4€ και υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ημερήσιου εισιτηρίου. Επίσης, στο νησί θα βρείτε πολλά ταξί που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με προκαθορισμένο κόστος διαδρομών. Για ευκολότερη μετακίνηση μπορείτε να νοικιάσετε όχημα στο νησί ή ακόμα και να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο. 

Πως μπορείς να πας στην Πάρο

Η Πάρος έχει μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων και δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό διαθέτει καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και άλλα λιμάνια της χώρας. Διαθέτει επίσης δικό της αεροδρόμιο.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς την Πάρο

Η Πάρος είναι ένα νησί που διαθέτει έντονη ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφθείτε είναι το καλοκαίρι που θα μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες της (Κολυμπήθρες, Λάγγερη, Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Μοναστήρι, Φάραγγας, Μαρτσέλο, Μώλος, Λογαράς, Πίσω Λιβάδι, Αλυκή).

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Πάρου 2284360100
  • ΚΕΠ Πάρου 2284024912
  • Κέντρο Υγείας 2284022500
  • Λιμεναρχείο 2284021240
  • Αστυνομία 2284023333
  • Πυροσβεστική 2284025199
  • Αεροδρόμιο 2284092030
  • Ταξί 2284021500
  • ΚΤΕΛ 2284021133

Χάρτης Πάρου