Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σκύρος

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου. Έχει πολλά κυκλαδίτικα στοιχεία και έχει μείνει ανεπηρέαστη από την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα. Οι διακοπές στην Σκύρο θα σας δώσουν την δυνατότητα να ζήσετε όπως οι ντόπιοι και να απολαύσετε τις ομορφιές του νησιού.

Δείτε πως μπορείτε να πάτε στην Σκύρο και τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων. Εξασφαλίστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εύκολα και γρήγορα εδώ.

Λιμάνι Σκύρου

Το λιμάνι της Σκύρου, η Λιναριά βρίσκεται στην δυτική μεριά του νησιού και συνδέει το νησί με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και με τα άλλα νησιά των Σποράδων. Η Λιναριά απέχει από την πόλη της Σκύρου -η οποία βρίσκεται στα ανατολικά- περίπου 9 χλμ.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σκύρο

Η ακτοπλοίκή εταιρεία που εξυπηρετεί τη σύνδεση της Σκύρου με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και τις Σποράδες, είναι η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία. Η σύνδεση πραγματοποιείται από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια. Το ταξίδι Κύμη-Σκύρος διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Δρομολόγια από και προς Σκύρο

Τα δρομολόγια από την Κύμη προς την Σκύρο είναι καθημερινή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από 8,70€ μέχρι 14,60€. Η σύνδεση της Σκύρου με την Σκόπελο και την Αλόννησο είναι εποχιακή και πραγματοποιείται μόνο το καλοκαίρι.

Συγκοινωνία στην Σκύρο

Η Σκύρος διαθέτει λεωφορεία και δρομολόγια που εξυπηρετούν την σύνδεση Λιμάνι – Χώρα – Αεροδρόμιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές παραλίες με καΐκι, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το νησί και να το εξερευνήσετε είναι να νοικιάσετε κάποιο όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας.

Πως να πας στην Σκύρο

Μπορείτε να πάτε στην Σκύρο μέσω της Κύμης της Εύβοιας με τα καθημερινά δρομολόγια των πλοίων, με ένα σύντομο ταξίδι 2 ωρών. Η παραλία της Κύμης απέχει 2,5-3 ώρες από την Αθήνα.

Επίσης το καλοκαίρι μπορείτε να ταξιδέψετε από την Σκόπελο και την Αλόννησο. Τέλος, η Σκύρος διαθέτει δικό της αεροδρόμιο με δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σκύρο

Η Σκύρος είναι ένα υπέροχο νησί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, καθώς το νησί δεν βουλιάζει ποτέ από τον τουρισμό. Επίσης, ιδιαίτερη περίοδος να επισκεφθείτε την Σκύρο είναι το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, για να ζήσετε την Σκυριανή Αποκριά με το καρναβάλι και τα έθιμα του νησιού.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • ΚΕΠ Σκύρου 22220 29015
  • Δήμος Σκύρου 22223 50300
  • Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου 22220 91274
  • Κέντρο Υγείας Σκύρου 22220 92222
  • Λιμεναρχείο Σκύρου (Λιναριά) 22220 93475
  • Ταξί 22220 91666

Χάρτης Σκύρου