Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη της Κρήτης. Ένας θησαυρός που βρίσκεται ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο. Το Παλιό Ενετικό λιμάνι, το φρούριο της Φορτέτζας και η παλιά πόλη είναι τα διαμάντια της πόλης. Στο νότιο τμήμα του υπάρχουν παραδεισένιες παραλίες και στην πόλη θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

Λιμάνι Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο διαθέτει το εντυπωσιακό Ενετικό Λιμάνι, το οποίο φιλοξενεί σκάφη αναψυχής και ψαρόβαρκες. Έξω από αυτό υπάρχει η προβλήτα που παλιά προσέγγιζε το επιβατικό πλοίο από τον Πειραιά.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες & Δρομολόγια για Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια δεν διαθέτει σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά τα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου είναι πολύ κοντά (περίπου 1 ώρα). Μπορείτε να ταξιδέψετε από τον Πειραιά στα Χανιά(8,5 ώρες) ή στο Ηράκλειο (9,5 ώρες) με τις εταιρείες ANEK Lines και Minoan Lines.

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Χανιά και Ηράκλειο με τα εισιτήρια να ξεκινούν από 38€ και η οδική μεταφορά προς Ρέθυμνο πραγματοποιείται με τακτικά λεωφορεία.

Συγκοινωνία

Το Ρέθυμνο διαθέτει αστικά λεωφορεία για τις κοντινές μετακινήσεις και υπεραστικά λεωφορεία για την σύνδεση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ο σταθμός απέχει 1 χιλιόμετρο από το λιμάνι. Για πιο εύκολες και άνετες μετακινήσεις και για να απολαύσετε τις ομορφιές του νότου, νοικιάστε όχημα ή μεταφέρετε το δικό σας.

Πως να πας στο Ρέθυμνο

Μπορείτε να πάτε στο Ρέθυμνο από τις κοντινές πόλεις Χανιά και Ηράκλειο. Και οι δυο πόλεις διαθέτουν καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και με το αεροδρόμιο Βενιζέλος της Αθήνας. Η οδική μεταφορά από τα Χανιά προς Ρέθυμνο είναι περίπου 1 ώρα και από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο το καλοκαίρι έχει μεγάλο αριθμό τουριστών, αλλά όχι τόσο όσο τα Χανιά και το Ηράκλειο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε και στο τέλος της άνοιξης ή στην αρχή του φθινοπώρου, καθώς ο καιρός είναι εξίσου καλός εκείνες τις εποχές και θα μπορείτε να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες του (Πρέβελη, Αμμούδι, Λίγγρες, Σπηλιές, Επισκοπή).

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου 28310 87100
  • Τροχαία Ρεθύμνου 28310 88166
  • Αστυνομικό τμήμα 28310 88154, 88155
  • ΚΤΕΛ 28310 22212
  • Ραδιοταξί Ρεθύμνου 28310 25000, 18300
  • Λιμεναρχείο Ρεθύμνου 28310 20248

Χάρτης Ρεθύμνου

Δείτε επίσης: Πως να πας στο Ρέθυμνο