Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Ιθάκη

Η Ιθάκη, το περίφημο νησί του Οδυσσέα είναι ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά του Ιονίου Πελάγους. Είναι ένα μικρό νησί με πυκνή βλάστηση και καταγάλανες παραλίες που θα σας χαρίσει διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια εύκολα και γρήγορα.

Λιμάνια Ιθάκης

Βαθύ, Λιμάνι Ιθάκης

Η Ιθάκη διαθέτει πέντα λιμάνια. Το κύριο λιμάνι της είναι ο Πισαετός, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού και απέχει 7 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ. Εκεί προσεγγίζουν τα επιβατικά πλοία από την Πάτρα και τον Αστακό. Το λιμάνι στο Βαθύ χρησιμεύει για ιδιωτικά σκάφη και για στάση των κρουαζιερόπλοιων.

Υπάρχουν άλλα τρία μικρότερα λιμάνια, Κιόνι, Πόλη, Φρίκες, που εξυπηρετούν τους ψαράδες και τα ιδιωτικά σκάφη.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Ιθάκη

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν την σύνδεση της Ιθάκης με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι οι Levante Ferries, από Πάτρα και Ionion Pelagos, από Αστακό. Το ταξίδι από τον Αστακό προς το λιμάνι του Πισαετού διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά, με ενδιάμεση στάση την Κεφαλονιά. Το ταξίδι από Πάτρα προς το λιμάνι του Πισαετού περνάει και αυτό πρώτα από Κεφαλονιά και διαρκεί 4 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Ιθάκη

Τα δρομολόγια και από τον Αστακό και από την Πάτρα είναι καθημερινά και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνεται από 10€ ως 15€.

Συγκοινωνία

Η Ιθάκη διαθέτει μερικά λεωφορεία για την μετακίνηση από το Βαθύ προς τις άλλες περιοχές. Για πιο άνετες και εύκολες μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε σκούτερ ή αυτοκίνητο, ή ακόμα και ποδήλατο.

Πως να πάς στην Ιθάκη

Μπορείτε να πάτε στην Ιθάκη από το λιμάνι της Πάτρα ή του Αστακού, καθημερινά με πλοίο. Επίσης μπορείτε να πάτε αεροπορικώς μέχρι την Κεφαλονιά και από κει με το πλοίο σε μισή ώρα θα είστε στην Ιθάκη.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Ιθάκη

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε την Ιθάκη, καθώς τότε θα μπορείτε να απολαύσετε τις παραδεισένιες παραλίες της, Γιδάκι, Σκίνος, Μπροστά Αετός, Κουρβούλια, Λιμένια, Δεξά, Πόλη, Κέδρος, Μάρμακας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Ιθάκης 26740 33481
  • Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης 26740 32205
  • Υπολιμεναρχέιο Ιθάκης 26740 32909
  • Κέντρο Υγείας Ιθάκης 26740 32222
  • Ταξί 26740 33030

Χάρτης Ιθάκης