Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Παξοί

Οι Παξοί είναι ένα μικρό νησί του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται κάτω από την Κέρκυρα. Είναι ένα παρθένο, καταπράσινο νησί με κρυστάλλινα νερά. Το νησί θα σας προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στις διακοπές σας. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε εύκολα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Παξών

Λιμάνι Γάιου Παξοί
Λιμάνι Γάιου

Το κύριο λιμάνι των Παξών είναι ο Γάιος, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού. Τα λιμανάκια του Λογγού στην ανατολική ακτή και της Λάκκας στα βόρεια φιλοξενούν σκάφη αναψυχής και ψαρόβαρκες.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Παξούς

Οι Παξοί συνδέονται με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της Ηγουμενίτσας με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Kerkyra Seaways και Kerkyra Lines. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Δρομολόγια από και προς Παξούς

Υπάρχει καθημερινά δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς τους Παξούς και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10,40€.

Συγκοινωνία

Οι Παξοί διαθέτουν δρομολόγια λεωφορείων για τις μετακινήσεις στο νησί. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιου ταξί προς δυσπροσιτες παραλίες ή ακόμα και προς την Κέρκυρα. Αν θέλετε να είστε άνετοι στις μετακινήσεις, σας συνιστούμε να φέρετε το δικό σας όχημα στο νησί ή να νοικιάσετε εκεί.

Πως να πας στους Παξούς

Στους Παξούς μπορείτε ναπάτε μέσω Ηγουμενίτσας, η οποία απέχει από την Αθήνα 470 χλμ, δηλαδή περίπου 5 ώρες. Επίσης, μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε ακόμα και με θαλάσσιο ταξί από την Κέρκυρα, η οποία διαθέτει αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς του Παξούς

Οι Παξοί είναι μαγευτικοί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών, παραμένοντας όμως ένα ήσυχο και χαλαρωτικό νησί. Αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες: Γαλάζιο, Ερημίτης, Κακή Λαγκάδα, Κηπιάδι, Λεβρεχιό, Μαρμάρι, Μογγονήσι, Μονοδέντρι, Ορκός, Πλάκες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Δήμος Παξών 26620 32100
  • Κέντρο Υγείας Παξών 26620 31466
  • Λιμεναρχείο Παξών 26620 32259
  • Αστυνομία Παξών 26620 32222
  • Πυροσβεστική Παξών 26620 31245
  • Μουσείο Παξών 26620 32566
  • ΕΛΤΑ 26620 32256

Χάρτης Παξών