Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα γραφικό νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων. Φημίζεται για την βλάστησή της, τις πανέμορφες παραλίες της και την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και εξασφαλίστε εύκολα και γρήγορα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Λιμάνια Σκόπελου

Λιμάνι Σκόπελου

Η Σκόπελος διαθέτει τρία λιμάνια. Το κύριο λιμάνι βρίσκεται ανατολικά στην γραφικη χώρα του νησιού και υποδέχεται όλα τα επιβατικά πλοία που φτάνουν στο νησί. Λίγο πιο δίπλα θα βρείτε το Παλιό λιμάνι το οποίο δεν χρησιμοποιείται πια. Στα δυτικά του νησιού υπάρχει το λιμάνι Λουτράκι ή γνωστό ως Γλώσσα, στο οποίο κάνουν στάση μερικά δρομολόγια πριν φτάσουν στο κύριο λιμάνι.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σκόπελο

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνδέουν την Σκόπελο με τον Βόλο, την Σκιάθο, την Αλόννησο, το Μαντούδι(Εύβοια) και την Θεσσαλονίκη είναι οι Seajets, Blue Star Ferries, Αnes Ferries, και Aegean Flying Dolphins. Η διάρκεια του ταξιδιού Βόλος-Σκόπελος διαρκεί περίπου 2-4 ώρες, ανάλογα αν θα κάνει στάση και στην Γλώσσα. Η απόσταση από το Μαντούδι είναι περίπου 1,5 ώρα και από την Θεσσαλονική 4 ώρες.

Δρομολόγια από και προς Σκόπελο

Τα δρομολόγια από τον Βόλο προς την Σκόπελο είναι καθημερινά όλο τον χρόνο και το εισιτήριο του ταξιδιού ξεκινά από 28,5€. Η σύνδεση με την Σκιάθο και την Αλόννησο είναι καθημερινή, μέσω του δρομολογίου από Βόλο και μέσω του δρομολογίου από Μαντούδι μόνο το καλοκαίρι. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 25€ από Μαντούδι, 12€ από Σκιάθο, 7€ από Αλόννησο.

Η σύνδεση με την Θεσσαλονίκη είναι 3 φορές την εβδομάδα μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και το εισιτήριο ξεκινά από 40€.

Συγκοινωνία στην Σκόπελο

Η Σκόπελος διαθέτει λεωφορεία με συχνά δρομολόγια για την διαδρομή Σκόπελος-Γλώσσα. Αν θέλετε να είστε άνετοι στις μετακινήσεις σας και να μπορέσετε να εξερευνήσετε το νησί, προτείνουμε να νοικιάσετε όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας.

Πως να πας στην Σκόπελο

Η Σκόπελος έχει μικρότερη απόσταση με την Εύβοια και μετά με τον Βόλο. Μπορείτε να πάτε και από τις περιοχές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, μπορείτε τα ταξιδέψετε με το πλοίο από την Θεσσαλονίκη. Η Σκόπελος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, διαθέτει όμως η Σκιάθος όπου είναι 1 ώρα με το πλοίο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σκόπελο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθείτε την Σκόπελο για να εξερευνήσετε το νησί και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της. Κάντε τις βουτιές σας στις παραλίες Αγγελέτου, Βελανιό, Καστάνη, Λιμνονάρι, Μηλιά, Πεθαμένης, Στάφυλος, Χόβολο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Λιμεναρχείο Σκόπελου 24240 22180
  • Δήμος Σκόπελου 24240 22205
  • Αστυνομία Σκόπελου 24240 22235
  • Κέντρο υγείας Σκόπελου 24240 22222
  • Τουριστική αστυνομία Σκόπελου 24240 22998
  • Ταξί 24240 33023

Χάρτης Σκόπελου