Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Σητεία

Η Σητεία είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Λασιθίου, στο νησί της Κρήτης. Είναι μια ήσυχα και πανέμορφη πόλη, που αποτελεί μεγάλο οικονομικό κέντρο. Απέχει 65 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο και 56 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα

Οι διακοπές στη Σητεία θα σας μείνουν αξέχαστες καθώς θα απολαύσετε τα μαγευτικά τοπία και την ησυχία του τόπου. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε φθηνά ακτοπλοίκά εισιτήρια.

Λιμάνι Σητείας

Λιμάνι Σητείας

Γύρω από το λιμάνι της Σητείας απλώνεται η πόλη και το φρούριο Καζάρμα. Το λιμάνι υποδέχεται εμπορικά πλοία αλλά αποτελεί και καταφύγιο αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής.

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Σητεία

Η σύνδεση της Σητείας με το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται με την εταιρεία Aegeon Pelagos (της ANEK Lines), με ένα δρομολόγιο άγονης γραμμής που περνάει από Σαντορίνη, Ανάφη και ίσως και Ηράκλειο πριν φτάσει στην Σητεία. Στην Σητεία φτάνει σε 16 ώρες. Αν το δρομολόγιο έχει ενδιάμεσο σταθμό και το Ηράκλειο κάνει 20 ώρες για Σητεία.

Δρομολόγια από και προς Σητεία

Τα δρομολόγια Πειραιάς-Σητεία είναι συνήθως 2 φορές την εβδομάδα με το πλοίο της άγονης γραμμής που ξεκινάει από τον Πειραιά και έχει τελικό προορισμό την Ρόδο με ενδιάμεσους σταθμούς (Σαντορίνη, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη). Το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 44€.

Συγκοινωνία

Η Σητεία διαθέτει αστικά και υπεραστικά λεωφορεία για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Το ΚΤΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι. Επίσης, υπάρχει σύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο Σητείας. Για πιο άνετες μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε όχημα ή ακόμα και να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο.

Πως να πας στη Σητεία

Μπορείτε να πάτε στην Σητεία με πολλούς και εύκολους τρόπους. Μπορείτε να πάρε το πλοίο που αναχωρεί 2 φορές την εβδομάδα από το λιμάνι του Πειραιά. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε σε κάποιο άλλο λιμάνι της Κρήτης (Χανιά ή Ηράκλειο) και να πάτε οδικώς στην Σητεία. Τέλος, μπορείτε να πάτε αεροπορικώς αφού η Σητεία διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Σητεία

Το καλοκαίρι η Σητεία είναι μαγευτική καθώς ο καιρός ευνοεί τις επισκέψεις στις πανέμορφες παραλίες ολόκληρου το νομού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί της Σπιναλόγκας και το νησί της Χρυσής στο νότο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Αστυνομικό τμήμα Σητείας 28430 22259
  • Λιμεναρχείο Σητείας 28430 22310
  • Αεροδρόμιο 28430 24666
  • Κ.Ε.Π. Σητείας 28433 40701
  • Νοσοκομείο Σητείας 28433 40100
  • Ταξί 28430 22700
  • ΚΤΕΛ 28430 22272

Χάρτης Σητείας