Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Θηρασιά

Η Θηρασιά είναι ένα μικρό νησάκι που ανήκει στο ίδιο σύμπλεγμα νησιών που ανήκει και η Σαντορίνη και είναι δημιουργία ηφαιστειακής έκρηξης. Το τοπίο όπως είναι φυσικό έχει ηφαιστειακή ομορφιά και ενώ μοιάζει πολύ με την Σαντορίνη έχει μείνει ανεπηρέαστο από την ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Η Θηρασιά χαρακτηρίζεται για την γραφική της αρχιτεκτονική και είναι ιδανική επιλογή για διακοπές απόλυτης γαλήνης και χαλάρωσης ή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Δείτε τα διαθέσιμα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και εξασφαλίστε φθηνά εισιτήρια.

Λιμάνι Θηρασιάς

Λιμάνι Θηρασιά
Παλιό λιμάνι Κόρφου, Θηρασιάς

Η Θηρασιά διαθέτει δυο λιμάνι, του Κόρφου που είναι το παλιό λιμάνι και τη Ρίβα που είναι το νέο λιμάνι. Το λιμάνι του Κόρφου προσεγγίζουν πλέον μόνο τα ιδιωτικά μικρά σκάφη και απέχει από την Μανωλά, πρωτεύουσα του νησιού, 270 σκαλοπάτια. Τα μικρά πλοία φτάνουν στο λιμάνι της Ρίβας, η οποία απέχει από την Μανωλά 3,5 χλμ και βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την Οία της Σαντορίνης. 

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Θηρασιά

Για να φτάσετε στη Θηρασιά θα πρέπει πρώτα να φτάσετε στην Σαντορίνη, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Seajets, Blue Star Ferries, Zante Ferries, Minoan Lines και Sea Speed Ferries. Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί από 5,5 ως 11 ώρες, ανάλογα τον τύπο του πλοίου, ταχύπλοο ή συμβατικό. Από την Σαντορίνη θα πάρετε το τοπικό καραβάκι για να φτάσετε στην Θηρασιά.

Δρομολόγια από και προς Θηρασιά

Η Θηρασιά συνδέεται καθημερινά με την Σαντορίνη, από το Αμμούδι, το λιμάνι της Οίας, από τον Αθηνιό το κεντρικό λιμάνι της Σαντορίνης και από το παλιό λιμάνι Φηρών. Το ταξίδι από το Αμμούδι μέχρι τη Ρίβα είναι περίπου 15 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 4,30€.

Η Θηρασιά την περίοδο του καλοκαιριού συνδέεται και με κάποια άλλα νησιά, όπως Ανάφη, Φολέγανδρο, Ίο, Σίκινο, Πάρο, Νάξο.

Συγκοινωνία

Το νησί είναι εξαιρετικά μικρό και ο κύριος τρόπος μετακίνησης είναι τα πόδια. Υπάρχουν και μονοπάτια αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας. Αν περπατάτε και κουραστείτε μην διστάσετε να κάνετε ωτοστόπ σε κάποιο αγροτικό όχημα που θα συναντήσετε.

Πως μπορείς να πας στη Θηρασιά

Μπορείτε να πάτε στην Θηρασιά φτάνοντας αρχικά στην Σαντορίνη, για την οποία υπάρχουν καθημερινά πολλά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί από το λιμάνι της Οίας ή της Σαντορίνης θα μεταφερθείτε στην Θηρασιά. 

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Θηρασιά

Η Θηρασιά είναι μια εξαιρετική επιλογή για χαλαρωτικές διακοπές ή για μονοήμερη εκδρομή. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να την επισκεφθείτε καθώς θα μπορείτε να την εξερευνήσετε και να περιπλανηθείτε στις μοναδικές παραλίες του Κόρφου και της Αγίας Ειρήνης στη Ρίβα. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Κοινότητα Θρασιάς 22860 29143
  • ΚΕΠ Οίας 22860 29238
  • Αγροτικό Ιατρείο 22860 29229

Χάρτης Θηρασιάς

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι