Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βρείτε οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια
για όλα τα ελληνικά νησιά στις καλύτερες τιμές.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οικονομικά & εύκολα.

Πάτμος

Η Πάτμος είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων, με ιδιαίτερη ομορφιά και ιστορία. Προσελκύει πλήθος πιστών καθώς στην Πάτμο έγραψε ο Άγιος Ιωάννης την Αποκάλυψη και εκεί βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη με θέα την Χώρα του νησιού.

Στην Πάτμο θα κολυμπήσετε σε παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, θα περιηγηθείτε στα σοκάκια των γραφικών χωριών και θα μαγευτείτε από την Χώρα! Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων και κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Λιμάνι Πάτμου

Το λιμάνι της Πάτμου είναι η Σκάλα. Εκεί φτάνουν τα επιβατικά πλοία και εκεί θα βρείτε τουριστικές εγκαταστάσεις. Η Χώρα και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη απέχουν από την σκάλα 3 χιλιόμετρα. 

Ακτοπλοϊκές εταιρείες για Πάτμο

Η σύνδεση της Πάτμο με το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται με την εταιρεία Blue Star Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 7,5-9 ώρες, ανάλογα το δρομολόγιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς. Η σύνδεση της Πάτμου με την Λέρο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων εξυπηρετείται και με τις εταιρείες Dodekanisos Seaways, SAOS Ferries.

Δρομολόγια από και προς Πάτμο

Η Πάτμος συνδέεται 6 φορές την εβδομάδα με το λιμάνι του Πειραιά και η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 43€. Η σύνδεση της Πάτμου με την Λέρο και τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων είναι σχεδόν καθημερινή με τα τοπικά πλοία.

Συγκοινωνία

Η Πάτμος διαθέτει συχνά δρομολόγια λεωφορείων για τις μετακινήσεις από και προς την Σκάλα και προς άλλους βασικούς προορισμούς. Τα εισιτήρια δεν ξεπερνάνε τα 7€ και η έκδοσή τους γίνεται μέσα στο λεωφορείο. Αν επιθυμείτε να έχετε πιο άνετες μετακινήσεις μπορείτε να νοικιάσετε όχημα ή να μεταφέρετε το δικό σας με το πλοίο. Στο νησί μπορείτε επίσης να νοικιάσετε καΐκι για να επισκεφθείτε δυσπρόσιτες παραλίες.

Πως μπορείς να πας στην Πάτμο

Στην Πάτμο μπορείτε να πάτε με πλοίο με τα σχεδόν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, υπάρχει καθημερινή σύνδεση με την Λέρο και με τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι της Λέρου.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς την Πάτμο

Αξίζει να επισκεφθείτε την Πάτμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο καιρός θα επιτρέπει να απολαύσετε τα όμορφα χωριά της και να κολυμπήσετε στις μαγευτικές παραλίες, Κάμπος, Μελόι, Λιβάδι Ντελαποθήτου, Αγριολίβαδο, Ψιλή Άμμος, Πέτρα, Βαγιά, Λάμπη, Γροίκος. 

Λόγω του έντονου θρησκευτικού της ενδιαφέροντος, μπορείτε να επισκεφθείτε την Πάτμο και την άνοιξη ή το φθινόπωρο,

Χρήσιμα τηλέφωνα

  • Αστυνομικό Τμήμα 22470 31303
  • Κέντρο υγείας 22470 31211
  • Γραφείο Εξυπηρ. Επισκεπτών 22470 31666
  • Δήμος Πάτμου 22470 31235
  • Ταξί 22470 31225
  • Λιμεναρχείο 22470 31231
  • Ταχυδρομείο 22470 31316
  • Τελωνείο 22470 31312

Χάρτης Πάτμου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι